Klimabråket fortsetter for Offshorefolket

Bjørn Rune Gjelsten kaller kritikken mot å arrangere Offshore klasse-1 løp i Oslofjorden for storm i et vannglass. Til VG-nett sier han at de totale utslippene av CO2 fra båtracet representere det samme som det et fly mellom Oslo og Bergen legger igjen.  

Publisert

Fylkesmannen miljøvern avdeling i Oslo skal bruke uka til å vurdere om arrangørene av Offshore klasse-1 løpet kan gå i August. Både Gjelsten sier til VG-nett at dette er storm i et vannglass og mener naturvernerne ikke har gjort hjemmeleksen sin i denne saken. Norges Naturvernforbund og flere lokale miljøgrupperinger protesterer mot at offshore-1 båtene skal få boltre seg på fjorden. Argumentene til motstanderne av løpet er blant annet at racene vil medføre utslipp på over 50 tonn CO2.

- Hver av de 10-12 båtene som deltar i racet bruker omlag 500 liter bensin - vanlig blyfri bensin i løpet av en weekend. Så har vi utslipp fra alle småbåtene som er på sjøen for å følge racet. Men de ville trolig vært på sjøen uansett, så det blir feil å bruke dem i argumentasjonen, sier Gjelsten til VG-nett

Powered by Labrador CMS