Klart for båtførersertifikat i 2009
Klart for båtførersertifikat i 2009

Klart for båtførersertifikat i 2009

Det blir obligatorisk båtførersertifikat fra 2009. Sertifikatet skal kunne inndras, opplyste stortingsrepresentant Steinar Gullvåg (AP) på Båttinget.

Publisert

Ennå har ikke regjeringen formelt vedtatt et obligatorisk båtførersertifkat, men ifølge Arbeiderpartiets talsmann i maritime spørsmål, Steinar Gullvåg, er det nå klart at det blir obligatorisk båtførersertifikat fra 2009.

Årsaken til at sertifikatet er blitt utsatt et år i forhold til opprinnelig plan, er at regjeringen ønsker et sertifikat som kan inndras ved uvettig kjøring. Dette var ikke en del av det opprinnelige forslaget fra Sjøfartsdirektoratet.

Sertifikatet vil gjelde for alle båter over syv meter og / eller med mer enn 25 hestekrefter. Innføringen vil skje over en treårsperiode, som foreslått i det opprinnelige forslaget som var på høring i fjor. For å få sertifikat må man avlegge prøve. Tidligere avlagt båtførerprøve vil gjelde som sertifikat, dersom dette kan dokumenteres.

–    Vi diskuterer også om realkompetanse skal kunne gi sertifikat, men har ikke landet på noen løsning for hvordan dette kan dokumenteres. Likeledes diskuterer vi unntak over en viss aldersgrense. I det opprinnelige forslaget ligger det unntak for folk over 60 år, sier Steinar Gullvåg til  Båtliv.

Myndighetene vil også opprette et båtførerregister. – Ideelt sett bør vi knytte båtførerregisteret til småbåtregisteret, men vi må se på hvordan vi kan løse dette, sier Gullvåg.

–    Hensikten med sertifikatet er å redusere ulykker, og det skal være enkelt å forvalte, sa Gullvåg på Båttinget.

Powered by Labrador CMS