Klare for prøvetur i Monaco

Årets store yacht show i Monaco går i år fra 19. til 22. september. Der vil du få se siste nytt  innen super-yachtdesign. Her kan vi presentere to nye fra Nederland. Er du heldig får du en prøvetur også!

Publisert

BILDE OVER: Årets store yacht show i Monaco går i år fra 19. til 22. september. Der vil du få se siste nytt  innen super-yachtdesign. Her kan vi presentere to nye fra Nederland. Er du heldig får du en prøvetur også!

I Monaco er det ikke mye som får en til å tenke på de store økonomiske problemene i Europa. Her er havnen stadig full av superyachter  og hit kommer pengesterke kjøpere fra hele verden for å se siste nytt i den flytende luksusklassen.

Nederland hører blant de fremste produsentene av store og kostbare seil- og motoryachter. Mange av deres båter er tegnet av designerne hos Vripack. I år viser Vripack to spennende nyheter i Monaco: En lekker og superrask daycruiser, «Ribbon 45 C», og en stor luksusyacht i cruiseskipklassen, «Liquid Silver».

Daycruiseren har linjer og skrogform fra hurtige patruljebåter, men har alt man ønsker av komfort og utstyr i en lystbåt, inkludert en centercockpit, godt beskyttet av et stort, buet frontglass og hardtop, men med akterdelen åpen. Helt akter er det også solseng og en badeplattform. Forut er det køyer, pantry og toalett.

Vripack inviterer interesserte til en prøvetur under messens

Miljøvennlig skute

«Liquid Silver» er en sværing på 50 meters lengde (279 fot), 14,3 m bredde og et dypgående på fire meter. Hun er bygget i stål med aluminium overbygg og har en interessant og svært miljøvennlig fremdriftsteknologi. Tre diesel- generatorer produserer strøm til elektromotorene som driver propellakselene.  Store litiumbatterier gir strøm nok til at skuta kan drives bare med batteriene i fire timer uten lading. Det vil si at båten kan gå til og fra havn helt lydløst og uten noen form for forurensing. Løsningen betyr også at det ikke er behov for å bruke generatorene om natten i havn.

Smart innredning

Eieren har sitt eget dekk under brodekket og helt øverst er det plass for gjester og vertskap til sosiale sammenkomster og med 360 graders utsikt.

Mens mannskapet har sine lugarer og oppholdsrom på et dekk rett over vannlinjen, er gjestelugarene lagt til hoveddekket der man også finner båtens felles salonger.

Innredningen er hentet fra flere av Vripacks tidligere «explorer»-fartøyer, båter som er bygget for oppdagelsesturer til fjerne kyster og spennende områder på kloden.

Noen data:

Lengde: 85 m, 279 fot

Bredde: 14,3 m, 47 fot

Dypgående: 4,0 m, 13 fot

Materialer: Stål og aluminium

Design: Vripack

Powered by Labrador CMS