Kjøremaskin med solseng

Norske Gozzi har lansert en skjærgårdsjeep på 23 fot, som gjør 45 knop.

Publisert

Den nye skjærgårdsjeepen blir vist på vannet for første gang på Båter i Sjøen. – Jeg har bare å rukket å kjøre den over fjorden fra Nesodden. Da målte vi 48 knop, sier Tom Martens Meyer, som er gründer og daglig leder i Gozzi.

Gozzi 23 er utstyrt medVolkswagens nye V6-diesel på 225 hk. Volkswagen trapper opp sin satsing på båtmotorer, og den tyske bilgiganten har kjøpt den første Gozzi 23 for å teste ut motorer.

–    Dette er en båt med skarp front og dyp V-bunn. Jeg vil si at det er en kjøremaskin med soldekk, sier Martens Meyer til Båtliv.  Akter er det stort soldekk over hele båten. Foran styrekonsollen er det lange benker med puter på begge sider. Her kan det ligge mange å sole seg på samme tid.

Under styrekonsoollen er det et stort stuerom som strekker seg helt fram til baugen. Fenderne vippes inn i diskrete lommer på innside av skroget. Ifølge Martens Meyer er Gozzi-kjøperne båtvante folk, som ønsker kvalitet uten å være opptatt av å vise seg fram. – Ingen spør om finansiering, sier Martens Meyer.

Gozzi 23 koster 635.000 kroner med 220 hk bensinmotor, opplyser han.

Powered by Labrador CMS