Kjemper en tøff kamp for Windy-skuta

Han stilte med grønne bukser på båtutstillingen i Cannes. Kanskje symbolsk for en mann som er kjent for sine røde. Nå flagger han ut Norges mest kjente båtmerke, med tro på at tallene i regnskapet skal gå fra rødt til blått.

Publisert

Windy-sjef Knut Heiberg-Andersen nyter vanligvis stor respekt i hele båtverdenen. Han innehar, og har hatt, mange internasjonale tillitsverv i bransjerelaterte organer. Plutselig følte han seg litt uglesett, og han visste det ble pratet om ham som en sviker i den norske båtbransjen. Mange vil nok mene han har bedt om det selv, for det er ikke mer enn ett år siden (3. september i fjor red.anm.) vi i Båtliv siterte samme mann på at: ” – man stikker ikke av med brukket rygg, man blir hjemme og pleier sin vonde rygg”. Han brukte også lignelsen om at det kunne bli vanskelig å selge Ferrari om den var produsert i Ukraina. Da mente Heiberg-Andersen at det ikke var aktuelt å ta med seg båtmerket ut av landet for å produsere båter andre steder. Ryktene om sviker går også på uttalelser han har hatt i mediene denne sommeren, hvor han går i rette med bransjen, og mener man nå må tenke helt nytt for å overleve.

Nå står han her på båtutstillingen i Cannes og ønsker å forsvare det valget han måtte ta offentlig for et par måneder siden. Sannheten er at dette har kvernet i hodet hans som bedriftsleder i snart ett år, og kanskje mer enn det. For i fjor høst ble han raskt klar over at han ikke kunne styre en så velrenommert skute med en god og solid merkevare både hjemme og ute, uten at tallene gikk fra røde til blå.

Antydet vel dette tidligere

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS