Kjempene på vei til messe

De er mellom 20 og 35 meter. Gigantbåtene som  disse dager forbereder seg til messe i innlandsbyen Düsseldorf i Tyskland. Dette fører til en rekke spektakulære transporter fra elven og gjennom deler av byen frem til utstillingshallene.

Publisert

På lørdag åpner verdens største innendørs båtmessse i den tyske byen Düsseldorf.  Kjempene som nå snirkler seg gjennom deler av Düsseldorf er båter som skal på plass i hallen for de største båtene kalt ”superyach-hallen”. Her har man plass til båter på opptil 130 fot under tak. Det vil si båter på nesten 40 meter. Messas største i år, er en seilbåt på 35 meter. Den måtte man fra kte om natten for å unngå trafikken. Men engelske Princess følger opp med en kjempe på 24 meter, med 1200 hk, som veier 48 tonn, og med en prislapp på 25 millioner kroner. Og kjempen fra Princess får ikke stå alene i hall nummer 6, der står det 40 andre kjemper.

For den som ønsker å se drømmebåter i alle prisklasser og størrelser er messen i Düsseldorf verdens største kompakte innendørsmesse. Fordelt på 18 haller klarer tyskerne og få frem alt og alle som betyr noe for båt og båtlivet i Europa og verden for den del. Det er i år totalt 1600 utstillere fra 60 land fordelt på de 18 hallene.

Det er ikke snakk om bare båter. Egne haller er viet vannsport, dykking, utstyr, charter og innredning og interiør, klær, ja til og med marin kunst har fått et eget utstillingsområde. Og i Düsseldorf er plassen så god at det er fullt mulig å prøve både padling, dykking og kiting i de mange store bassengene.

Båtliv, Seilas og Seilmagasinet er selvfølgelig på plass for våre lesere under den første messehelgen. Har du spørsmål du ønsker å få svar på angående båter eller messen generelt, så send oss gjerne en mail.

Vi arrangerer også for første gang lesertur til Düsseldorf, og sammen med alle oss i forlaget cirka 20 personer, så har vi også over 45 gjester/lesere med oss hit.

Se film:

Powered by Labrador CMS