Kjeden konkurs, men NAVY-Høvik håper å fortsette
Kjeden konkurs, men NAVY-Høvik håper å fortsette

Kjeden konkurs, men NAVY-Høvik håper å fortsette

Den landsomfattende elektronikk- og båtutstyrskjeden NAVY A/S har i følge Brønnøysundregisteret begjært oppbud. Det vil kunne få følger for alle kjedens butikker.

Publisert

NAVY-kjeden, var Norges eneste landsdekkene kjede innen maritim elektronikk. Kjeden har butikker, verksteder og representanter fra Risør til Kirkenes, mens hovedkontoret ligger på Høvik i Bærum.

Årsaken til konkursen skal være at kjeden mistet avtalen med Furuno og Pronav, de to  største leverandørene, og som representerte 60 prosent av omsetningen. Krav fra kundene gjorde da at forhandlerne måtte lage egne avtaler utenom kjeden, og på den måten ble det ikke noe kjedebidrag inn i systemet til NAVY A/S. 

Med sitt landsomfattende nettverk på 19 butikker, vil dette få betydning for mange båtkunder. men kjeden fokuserte også sterkt på elektronikk til den kommersielle delen av skipstrafikken. Navy Høvik var en av få butikker i kjeden som i hovedsak leverte til fritidsbåtflåten. De håper å kunne etablere seg på nytt, med da med nye investorer og under et annet navn. Først må de ta følgene av konkursen i morselskapet.

-Vi har så mye gjeld til morselskapet så dette vil også få følger for oss. Vi blir slått konkurs på grunn av dette låneforholdet. Men vi håper og tror at vi kan være oppe og går igjen i løpet av kort tid. Markedet er så absolutt tilstede for vår del, så for oss handler det nå om å få inn nye investorer, noe jeg tror vi skal klare ganske raskt, sier daglig leder Thomas Wiken i Navy Høvik. En av butikkene i kjeden, men som ikke har noe med driften av selve morselskapet NAVY A/S. 

Powered by Labrador CMS