Kinesere vil kjøpe Nimbus
Kinesere vil kjøpe Nimbus

Kinesere vil kjøpe Nimbus

I følge Svenska Dagbladet har en kinesisk interessent meldt se på i budkampen om svenske Nimbus Boats.

Publisert

Fristen for å levere inn bud er i mandag 20. august. I følge Svenska Dagbladet har den kinesiske aktøren sagt at budfristen er for kort, og at de ønsker tre nye uker for å levere sitt bud. De ønsker å kjøpe hele konsernet, med tanke på å flagge ut produksjonen til Kina etter hvert. Det gjelder da varemerkene, Nimbus, Storebro Ryds og Paragon.

Den kinesiske statsministeren sa på sitt besøk i Sverige tidligere i år, at Kina hadde øremerket ni milliarder svenske kroner på investeringer i Sverige de nærmeste årene.

Kinesernes svenske representant, Claes Kollberg, sier at den kinesiske aktøren har både penger og vilje til å utvikle Nimbus-konsernet videre. Han sier også at kineserne ikke har kompetanse til å drive et så stort verft i dag, men at kunnskapen om dette skal hentes i Sverige.

Det finnes også andre nordiske kort i kabalen. Blant dem er den tidligere konkurrenten til Nimbus Boats, Raimo Sonninen i finske Bella Boats. Det er ikke sagt om han byr på hele verftet, eller bare deler av det. Brødrene Wiklund som eide og drev Nimbus Boats fra starten, sier de ikke er interessert i å by på konkursboet. Men de stiller gjerne opp med lokaler og kunnskap for en ny eier, slik Lars Wiklund sier det til Svenska Dagbladet. 

Powered by Labrador CMS