skjermbilde20181019kl.14.16.06
skjermbilde20181019kl.14.16.06

Micore er tilbake

Den svenske båtprodusenten Micore er tilbake på det norske markedet.

Publisert Sist oppdatert

Den nylig inngåtte avtalen er et distribusjonssamarbeid, der Micore står for levering av båter og Kellox/Loxkel står for levering av Honda og Tohatsu båtmotorer, melder Kelllox i en pressemelding.

Sør-Norge først

Kellox/Loxkel vil primært ta i bruk sitt veletablerte forhandlernett i Norge. Mået er å etablere syv til ni forhandlere i Sør-Norge før man eventuelt setter kursen nordover.

Det nye samarbeidet innebærer også felles deltakelse på nasjonale messer som Sjøen for alle Lillestrøm og Båter i sjøen Aker Brygge.

Ny fabrikk

Micore har tidligere hatt distribusjon i Norge i mange år, men på grunn av kapasitetsproblemer i produksjonen har båtprodusenten i de senere år valgt å fokusere på hjemmemarkedet Sverige.

Nå står en helt ny fabrikk klar i Lidköping, og det nye samarbeidet starter opp i Norge fra og med 2019. Den første visningen av Micore-båter med Honda på hekken vil være på Sjøen for alle i Lillestrøm 2019.

Samarbeid i Sverige

De første Micore-modellene forlot fabrikken i 1986. I dag har båtprodusenten over 20 ansatte og omsetter for over 40 millioner svenske kroner.

Honda og Micore har et mangeårig og vellykket samarbeid – med båter fra Micore og motor fra Honda – i Sverige. Nå håper Finn Høge, salgssjef hos Kellox og Honda Marine Norge, å oppnå noe tilsvarende i Norge.

MYKT: Finn Høge i Kellox sier at Micore-båtene går mykt og fint i sjøen..
MYKT: Finn Høge i Kellox sier at Micore-båtene går mykt og fint i sjøen..

– Dette er en spennende produsent som lager åpne,  kvalitetsbåter i størrelsene fra 4.60 til 6.30 meter, sier Høge.

– Micore bruker et av markedets kraftigste glassfiberstøp og modellene bygges på med 16 graders V-bunn. Dette gjør at de oppfører seg mykt i sjøen og er svært stabile og trygge, legger salgssjefen til.

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS