Kebony nominert til Dame Awards

Kebony får igjen internasjonal oppmerksomhet. Om to uker kan Skiensbedriften i beste fall vinne prestisjetunge Dame Award for sitt teakalternativ.

Publisert

Mets er bransjens viktigste utstilling for utstyr.Blant de nominerte til den prestisjetunge Dame Award på utstyrsmessen i Amsterdam er det et norsk selskap. Og det er Skiensbedriften Kebony.

Oppmerksomhet

Da Kebony deltok på denne enorme messen for båtutstyr i fjor opplevde de god respons, med flere som viste interesse for deres teakalternativ. Blant de som viste interesse for teakalternativet var Adriana Monk som har vært med og designet Wally og Rolls Royce og Wally.

– Dette var over all forventing, sa Jan Terje Nielsen da han pakket sammen etter fjorårets messe.

Nærmere 20.000 besøker METS i Amsterdam hvert år, der mer enn tusen utstillere viser sine produkter. Noe av det som gjør METS spesielt er at fe aller fleste er på utkikk etter deler de kan bruke i båtproduksjonen.

Testet av Seilas

Vi monterte Kebony i cockpit våren 2009. Etter ett års bruk lage vi vår testrapport i Seilas. Du finner saken som PDF i vår netthandel. Abonnenter kan laste ned gratis. Du finner saken her.

Vi lagde en nettsak da vi monterte kebonyen. Den finner du her.

63 nominerte

I år kan Kebony regne med enda mer oppmerksomhet på messa, ettersom de er nominert til Dame Award.

I alt er det 63 produsenter som kjemper om Dame Award. I kategorien Marina equipment, boutyard equipment and boat construction tool and materials er Kebony den eneste som kjemper om prisen. Men den gjeveste prisen er årets product.

I forrige måned fikk Kebony også god internasjonal oppmerksomhet, da den engelske avisen The Guardian kåret det de kaller «Global Cleantech 100». Skiensbedriften ble plassert blant de 100 mest lovende bedriftene innen miljøteknologi av en 60-personers internasjonal ekspertjury. Så mange som 3138 bedrifter fra femti land var nominert.

Produksjonen av Kebony skjer gjennom en prosess som benytter en væske utvunnet av restavfall fra sukkerproduksjon. Utseendet og egenskapene til dette miljøvennlige, modifiserte trevirket er til forveksling likt regnskogtømmer. Blant annet er Røkkes nye femti fots tender fra Windy med dekk fra Kebony. Også flere av Windys båter leveres med Kebony som alternativ til Teak.

Liste over de nominerte til Dame Awards

Powered by Labrador CMS