Katastrofen i Japan kan ramme båtindustrien hardt
Katastrofen i Japan kan ramme båtindustrien hardt

Katastrofen i Japan kan ramme båtindustrien hardt

Det er foreløpig uklart hvilken virkning de mange og uberegnelige strømbruddene vil ha på japansk marineindustri.Det knytter seg nå både uvitenhet og usikkehet til fortsettelsen.

Publisert

Tre japanske produsenter i den marine næringen sa i dag at deres viktigste anleggene har klart seg uten store skader, og både Suzuki, Furuno, og Yamaha rapporterer at alle deres ansatte nå er trygge. De siste meldingene går ut på at på grunn av den nasjonale strømkrisen, så er flere produsenter bedt om å stenge eller gå ned på produksjonen.

International Boating Industry (IBI news)har tatt kontakt med alle motorfabrikkene i Japan og fått en foreløpig men noe uklar rapport om hvordan tilstanden er så langt . De fleste japanske marine bedrifter kontaktet av IBI rapporterer liten skade, men at situasjonen er veldig uavklart og uoversiktlig på grunn av de konstante strømbruddene og at landet trenger akutthjelp på veldig mange områder.

 

Yamaha Motors datterselskap, sier at kommunikasjon mellom USA og Japan er "begrenset" på grunn av skader på landets infrastruktur. De rapporterer imidlertid at deres japanske morselskap har meldt om få skader og ingen omkomne

blant sine ansatte. Det jobbes nå for å skaffe oversikt over morselskapets egentlige status, ikke minst sett i forhold til Japans dyptgående energikrise.

Yanmar marine fabrikker ligger på motsatt side av øya fra der ødeleggelsene skjedde, så ingen skader er rapportert, sier Greg Eck, en amerikansk Yanmar-talsmann. Yanmar har imidlertid fabrikker også i den delen av landet som er rammet direkte, men den samme talsmannen sier at han ikke har mottatt noen rapporter om behov for åstenge.

 

Mercury Marine, sier at Tohatsu Motor Corp (TMC), som er et joint venture selskap mellom Tohatsu og Mercury, stengte anlegget etter kraftige rystelser den dagen jordskjelvet kom, men så langt er det ikke rapportert noen skader, sa en talsmann i en e-post. De ansatte skal i følge planen returnere til sine jobber mandag. Anlegget ligger på den sørlige enden av øya, og skjelvet var utenfor den nordøstre enden. 

Honda annonserte at de vil legge ned driften ved sitt produksjonsanlegg for påhengsmotoren i Hamamatsu fram til mars 20, selv om det ikke er noen direkte skader på anlegget. Selskapet sa det var viktig å stenge så lenge landet har så store behov for hjelp til å komme seg gjennom strømkrisen blant annet.

Powered by Labrador CMS