Kan bli VM-pall på Welmax

Den gamle Jotunbåten, som nå heter Welmax, ligger på en tredjeplass i VM-sammendraget i Offshore klasse-1. Dubaibåten FAZZA har allerede sikret seg sammenlagtseieren.

Publisert

Den eneste helnorske båten som er igjen i VM-sirkuset, klarte i helgen å kjøre seg opp til en tredjeplass sammenlagt. Det gjenstår nå to VM-runder, som kjøres i Dubai i begynnelsen av desember.

En meget god manøver i svingen på første runde, gjorde at Welmaxxbåten med Kolbjørn ”bonden” Selmer og Jørn Tandberg klatret forbi både Victory 7 og  Sea Dubai CAM.

En dramatisk hekt i samme svingen en runde senere, kunne fort ha avsluttet løpet for det helnorske teamet. Enestående kjøring av Selmer, forhindret den katastrofen melder arrangørene.

-Vi ble fanget i kjølvannet av Victory 1, det var det som fikk oss til å hekte båten. Det har vært en veldig god dag selv om vi helst ville klatre helt opp på andreplassen. Poengene gir oss likevel et fint forsprang til ”halvnorske” Maritimo foran siste løp i Dubai, sier teameier og throttlemann Jørn Tandberg.

Team Giorgi, med Christian Zaborowski ved rattet fikk trøbbel med gearkassen, og klarte derfor ikke å følge opp fredagens tredjeplass i Pole Position.

Powered by Labrador CMS