Kan bli din for 62 millioner

VIDEO: «Ghost» var for innovativ for Pentagon. Nå kan du kjøpe den til eget bruk.

Publisert Sist oppdatert

«Ghotst» er en katamaran som ble bygget i 2009 av Juliet Marine, og den ble den gang uttrykt at den var for moderne for Pentagon. Båten er bygget med et skrog som gir lavsignatur for radarer, slik vi ser stadig flere militære båter i dag, mer kjent som stealth-teknologi. Tidligere i desember skrev Båtliv om Barracuda SV11 som også er bygget for lavsignatur.

Ghost er 38 fot lang, er bygget i aluminium, og har plass for 16 personer. Alternativt 90 Nemesis-raketter. Den er også godt motorisert, med to Lycoming T53 gassturbiner og 2000 hestekrefter. Topphastigheten er oppgitt til rett under 50 knop. De spesielle katamaranvingene skal gi en svært behagelig kjøretur, og ifølge produsenten skal man fint kunne sitte og nippe til kaffen i to meter høye bølger.

Skulle du være interessert så er det greit å vite at båten ligger i Portsmouth i USA. Men den leveres med en båthenger slik at du lettere kan transportere den dit du måtte ønske.

Prisen er satt til 7,5 millioner dollar. Det tilsvarer nesten 62 millioner kroner med dagens kurs. Så det kan vel sies at dette er en båt for spesielt interesserte, som vi neppe kommer til å se i Norge.

 Se verftets video med presentasjon av båten:

Powered by Labrador CMS