Kajakksprint på Tjuvholmen

OL-mester Eirik Verås Larsen skal skape fart og spenning under Oslo Boat Show på Tjuvholmen.

Publisert

Store bilde: Teknisk ansvarlig Paal Lien  i Oslo Boat Show og Eirik Verås Larsen, foran kanalen der Oslo Kajakk Sprint finner sted 26. april.

- Dette kommer til å bli helt topp, sier Verås Larsen som tror på nærmere 100 deltakere. Regattaen starter med en prolog der de beste på tid går videre til utslagsrunder med to båter i hvert heat. Vinneren av den siste duellen blir stående igjen som vinner av konkurransen.

En av hovedattraksjonene på Oslo Boat Show blir dermed Oslo Kajakk Sprint, en 150 meters duellpadling  i kanalen mellom Aker Brygge og Tjuvholmen lørdag 26. april.

Les også: Båtfestival på Tjuvholmen

Stor premiepott

– Premiepotten på 40.000 kroner er populært for padlerne som ikke er så godt vant med pengepremier, sier OL mesteren som vil utvikle Oslo Kajakk Sprint til en internasjonal regatta.

- Men vi vil etablere stevnet skikkelig før vi inviterer internasjonale topputøvere, sier han. Han tror likevel det allerede i år kan komme padlere både fra Danmark og Sverige til regattaen.

Perfekt bane

- Kanalen mellom Aker Brygge og Tjuvholmen, er perfekt for kajakksprint, sier Verås Larsen.– Her kan publikum følge padlerne fra begge sider av kanalen fra start til mål.

Padlekurs med OL mesteren

Verås Larsen som vant sitt siste OL gull i London 2012. kommer selv ikke til å delta i regattaen, - Jeg vil gjerne gi noe tilbake til padlesporten, sier han. Han deltar også i Oslo Boat Show som utstiller av kajakker og vil gi padleinstruksjon til interesserte publikummere.

Entusiasme

– Etter at Oslo Water Games slo seg sammen med Oslo Boat Show ligger alt til rette for en feiende båt- og vannsportsfestival ved Tjuvholmen den siste helgen i april. Jeg håper både bransje og publikum slutter opp om dette initiativet til å skape entusiasme for båtlivet i Oslo, sier daglig leder Mikkel Thommessen.

Mer informasjon om Oslo Boat Show finner du på hjemmesiden her

Powered by Labrador CMS