Kajakkpadler reddet av redningsskøyte

– Kajakkpadling om vinteren er i beste fall en risikosport, sier Skipper Roy Gabrielsen på redningsskøyta «Askerbæringen» etter ha reddet en padler lørdag ettermiddag.

Publisert

Lørdag ettermiddag fikk skøyta «Askerbæringen» melding om en kajakkpadler som hadde kantret i Viksfjorden i Vestfold, skriver Redningssselskapet på sine hjemmesider.

Da mannen ble plukket opp av redningsskøya tyve minutter senere hadde han ligget en halv time i vannet og hadde en kjernetemperatur på 34 grader.

– Kajakkpadling på denne tiden av året er i beste fall risikosport, sier skipper og redningsmann på redningsskøyta, Roy Gabrielsen. Redningsskøyta «Askerbæringen»

 

Veltet skyldtes at det var en del svell i området da to kamerater var på padletur. I forsøkene på å få kajakken på rett kjøl, hadde den fylt seg med vann, og den havarerte måtte henge seg på kameratens kajakk for å komme seg til land, men det var for kaldt i vannet og han gikk raskt gått tom for krefter. Etter en halv time i vannet kom begge seg i land på en holme og kameraten fikk tak i hjelp, skriver Redningsselskapet.

Skipper Gabrielsen understreker at man ved ti graders vanntemperatur ikke overlever lenge. Han anbefaler derfor folk til å ikke legge ut på fjorden i kano eller kajakk hvis de ikke har klær, flyteutstyr og vanntett kommunikasjon er i orden.

Powered by Labrador CMS