Prøvekjørt: Kaasbøll og Kværnø

Kaasbøll: Tradisjonell og annerledes

Kaasbøll er virkelig en familiebedrift. Far Helge og sønnene Idar og Bjørn Inge Kaasbøll har sammen bygget opp et moderne båtbyggeri, med vinteropplag og tilhørende servicetjenester.

Publisert Sist oppdatert

Helge Kaasbøll jobbet tidligere for forsvaret og veivesenet, men hadde alltid vært båtinteressert. Han bygget sin første aluminiumsbåt tidlig på nittitallet, og responsen var så god at hobbyen fort ble alvor. Rundt årtusenskiftet besluttet han å etablere seg som båtbygger på fulltid, og i 2006 flyttet Kaasbøll inn i 1200 kvadratmeter moderne lokaler på Kuøya, mellom selve Hitra og Fjellværsøya.

Overalt på Hitra ligger det nå Kaasbøll-båter, faktisk har salget vært så godt at Kaasbøll er blitt en av landets helt store leverandører av Evinrudes E-Tec-serie.

Langs flytebrygga noen meter fra båtbyggeriet finner vi et fint utvalg Kaasbøll-modeller. Først en robust sportfiskebåt med styrekonsoll og targabøyle. Denne båten har selskap av prototypen til den linjelekre bowrideren 700S, og litt lenger ute ligger to tøffe Targa-lignende walkaround-båter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS