Jubilanten satser med ny båt

50-års jubilanten SAGA BOATS presenterer nye SAGA 310 Open for første gang på Sjøen for Alle på Lillestrøm.

Publisert

Den nye modellen byr på en stor åpen dekkssalong med sitteplass for opp til 12 personer, noe som gjør den godt egnet til dagsturer med mange venner på fjorden. Båten er også fullt utstyrt for god bokomfort for hele familen på lengre ferieturer. Pantry med både kjøleskap og kjøleboks, komfyr med stekeovn og tre kokebluss samt godt med skap- og skuffeplass. Under dekk er det to doble sovekabiner, samt bad med toalett og dusjmulighet.

Den store vindskjermen gir et godt beskyttet miljø for passasjerene i dekkssalongen. I tillegg gir rustfrie profiler utvendig på vindskjermen et eksklusivt preg. Nedfellbar targabøyle kan leveres slik at seilingshøyden blir lavest mulig ved passering av broer.

Et moderne dashbord lakkert i grå antirefleks lakk gir et moderne inntrykk og sikrer god sikt under alle forhold. Dashbordet er i følge produsenten ergonomisk utformet med rikelig med plass til all utrustning. Passasjersiden er utstyrt med eget kartbord og kartlampe for komfortabel og sikker navigasjon.

Ny kalesjeløsning, der bøylene kan skrues opp og ned med strekkfisklignende beslag, gjør at man kan ta av og på kalesjen mens duken er løs. Ved denne løsningen unngår man alle problemer med stramme glidelåser og kalesjeknapper. Etter glidelåser og knapper er festet strammer man hele kalesjen med et par enkle håndgrep.

Båten leveres med solseng akter. I tillegg kan det også leveres solseng på fordekket. Badeplattformen gir god tilgang til ilandstigning og bading. Porten akter gir lett tilgang til dekkssalongen. Det er to adkomster til fordekket; enten via trinnene på badeplattformen (benyttes ved kalesje på) eller via trinn aktenfor pantry på styrbord side (benyttes ved kalesje av).

Skroget er en ren halvplanende konstruksjon med kjøl, strak aksel, ror og beskyttet propell. Dette er en solid og varig konstruksjon, som tåler vesentlig mer enn andre konstruksjoner før det oppstår skader. Andre fordeler med det halvplanende skroget er svært myk gange selv i røff sjø, samt lave driftsutgifter. Skroget er bygget for marsjfart på 20 knop.

I tillegg til SAGA 310 Open, stiller SAGA BOATS ut SAGA 415 for første gang på Sjøen for Alle, samt bestselgeren SAGA 315. Det kan også nevnes at SAGA BOATS fyller 50 år i 2010.

Tekniske data:

Lengde: 9,43 meter (+evt. baugspyd)

Bredde: 3,25 meter

Vekt: Ca. 4.800kg

Diesel: 420 liter

Vann: 220 liter

Varmtvann: 40 liter

Septik: 100 liter

Sengeplasser: 4 + 2

Pris: 1.465.000 med Volvo Penta D4-225 (218 HK)

Flere båt-og utstyr-nyheter finner du på www.batguiden.no - landets største båtmesse på internett.

Powered by Labrador CMS