"Johnny" endelig hjemme

Jakten på den første plastbåten til Askeladden “Johnny” er nå avsluttet. I et storstilt finaleshow på Askvik utenfor Bergen, ble i helga fem finalekandidater vurdert. Den glade, men litt vemodige vinneren Arne Pedersen måtte reise hjem uten hovedpersonen, men med en helt ny båt som erstatning.

Publisert

- "Johnny" var starten på et industrieventyr som har gjort oss til Norges største båtprodusent. I dag selges båtene våre i ti land, fra Sverige til Kina. Jeg er også veldig takknemlig for at finneren og eieren av “Johnny”, Arne Pedersen, er villig til å bytte inn båten med en av våre nyeste modeller. Vi lover å ta godt vare på “Johnny”, sier en beveget Henrik Askvik.

Jakten på den forsvunne 50-åringen, “Johnny” har pågått i seks uker. Politiet har vært involvert i saken, folk har rykket inn annonser i avisen, og tips har strømmet inn fra Tromsø til Lindesnes. Askeladden ble kontaktet av Fjell og Sund lensmannskontor. De hadde en båt som var stjålet og som de mistenkte ville dukke opp i konkurransen. Alle bildene av båtene som har kommet inn har derfor blitt gransket av politiet.

Jakten har nå gitt resultater.Lørdag ble en stor dag på Askvik utenfor Bergen.

- Jeg er rørt til tårer, og hadde aldri trodd jeg skulle fått sett “Johnny” sier Henrik Askvik, daglig leder i Askeladden.

Glad men litt vemodig finner/vinner

-Dette var stort, men samtidig litt vemodig, sier Arne Pedersen. Finner og eier av "Johnny". Han har vært med oss siden 1957, og det er ikke få fiskeskrøner som har blitt til i båten. Men at vi fikk en helt ny Askeladden som kan være med oss de neste 50 år er helt fantastisk. Vinneren fikk en Askeladden 435 Lite til verdi av 55.000 kroner. De øvrige fikk utstyrspakker i trøstepremie.

"Johnny" ble flytetestet

En jury vurderte de fem finalekandiatene. "Johnny" ble også flytetestet, og bestod prøven med glans. Juryen bestod blant annet av John Forstrønen som var med å lagde båten i 1957, og datteren hans Kristen Johanne Haugan. John og Niman var opphavsmenn til båten, og sammen ble dette navnet "Johnny".

Powered by Labrador CMS