Jeanneau utfrodrer Bavaria med ny flybridgebåt

Jeanneaus nye Voyage 42 er ikke ulik Bavarias nye 420 Virtess. Begge ønsker med sine nye båter og ta flybridgelivet til nye høyder. Aner vi en skikkelig hanekamp blant Europas storprodusenter.

Publisert

Foreløpig foreligger det kun et bilde av båten som helt klart skal gå rett i strupen på Bavarias nysatsing på flybridgebåter. Det lille vi har klart å skaffe av informasjon om Jeanneaus nysatsing på en Voyage-serie minner mye om Bavarias målsettinger med sin nye serie flybridgebåter. Vi aner også at Jeanneaus designere har vært om bord i Azimuts  Magellano for å hente inn impulser til hvordan man tar det beste ut av vellykkede kryssninger mellom Trawler-båter og rene flybridgebåter.

Selv sier Jeanneau i en knapp pressemelding følgende om båten. Nye skroglinjer skal bidra til å optimalisere drivstofforbruket og gjøre båten  bedre i sjøen i hastigheter mellom 15 til 28 knop. De lover innovative løsninger når det gjelder komfort og plassutnyttelse kombinert med en helt ny tilnærming til livet ombord på en flybridge motorbåt. Ikke ulikt det vi har lest i pressemeldingene fra Bavaria om deres nye 42 fotere.

I følge Jeanneau tar de nå en helt ny retning når det gjelder utviklingen av flybridgebåter. Ser vi på fartsområdet de nå satser på kan jo dette også dreie seg om en type halvplanende skrog. Mer detaljert informasjon om Voyage 42 vil bli avslørt på høstens båtmesser sier Jeanneau i sin kommentar til nyheten.

Powered by Labrador CMS