Jan Hanchen Michelsen

– Jeg håper virkelig ikke den norske tradisjonen med at nesten alle familier har tilgang på en liten båt forsvinner. Vi kan bli flinkere til å ta med barna ut på sjøen.

Publisert Sist oppdatert

Om noen i Båtliv-redaksjonen er talsmann for det enkle og usnobbete båtlivet, må det være Jan Hanchen Michelsen. Selv har han vært på og ved sjøen siden han var ganske liten, ikke minst etter at han som åtteåring flyttet til Askøy utenfor Bergen med fjorden som nærmeste nabo. Der fikk han etter hvert låne naboens Pioner-jolle og rodde ofte ut på egne fisketurer.

– Jeg har vært på sjøen i robåter og kanoer siden jeg var liten. Kanoen lå på et landsted i Trøndelag. Men noe av det aller første jeg husker, er de mange turene med TS «Leda» til Newcastle da vi bodde i Manchester. Jeg husker også godt at jeg var med far på MTB-nattøvelse. Han var frivillig offiser i Sjøheimevernet. Da var jeg rundt ni år. Den turen gjorde inntrykk! 15 år senere havnet også jeg i SHV.

– Båt og oppvekst på Askøy hører tett sammen, kompisgjengen syklet ofte til båthavnene bare for å se på båtene, forteller Jan – eller Hanchen – som han gjerne kalles i Båtliv-redaksjonen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS