Jahn Otto Johansen
Jahn Otto Johansen

Båtmannen Jahn Otto Johansen er død

Mangeårig skribent i Båtliv Jahn Otto Johansen har gått bort.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere Dagblad-redaktør og NRK-profilen Jahn Otto Johansen har gått bort, 83 år gammel. Siden 2003 har Johansen også vært fast bidragsyter med fast spalte i Båtliv. I siste kommentar skriver båtmannen Jahn Otto Johansen noe om tiden etter alvorlig sykdom.

– Jeg stavret meg nylig frem på min rullator i min gamle båthavn. Ettervirkningene etter koma og meget langt sykehusopphold gjorde at jeg ikke kom meg ut på sjøen, men jeg har besøkt både min egen og andre båthavner. Jeg måtte kjente lukten av sjø og jeg fulgte godt med i det som foregikk. Dessuten har jeg barn og barnebarn som har den samme kjærlighet til sjøen som jeg, skrev Johansen.

Les hele kommentaren her

Jahn Otto Johansen er flasket opp med båtliv, fra han laget sine første båter i bark eller vedklosser, sjøsatt med drømmer om det virkelige båtliv.

– Som liten gutt gjorde jeg det samme som Peter den Store, da han var i samme alder. Han bygget skip som ga smak av det store hav og sjøen, sa Johansen i et profilintervju i Båtliv i 2009.

Johansen mente at båtlivet burde vært på blå resept.

– Det er ikke tilfeldig at det i gamle dager, da mine foreldres besteforeldregenerasjon henvendte seg til lege, at de alltid anbefalte en sjøreise, en båttur som beste medisin. Nesten uansett hva som feilte deg så foreskrev legen en sjøreise. Jeg skjønner ikke hvorfor legene har sluttet med det, sa Johansen. Med båtlivet satte Johansen ekstra stor pris på fiske, samtidig som han hadde stor lidenskap for tilberedingen. Bacalao og lutfisk var av hans favoritter, samtidig som han hadde stor interesse for norsk kystkultur.

– Jeg skal ikke snakke skit om bønder, for ellers hadde jeg ikke fått baconfett til lutfisken min, men det var ikke bøndene som bygde Norge, sa Johansen med glimt i øyet.

Du kan lese hele profilintervjuet med Jahn Otto Johansen her

Les flere av Jahn Otto Johansens kommentarer om båtlivet

Powered by Labrador CMS