Ivrigst båtfolk i sørvest

Vestlandet og Sørlandet har den største andelen båteiere i Norge. Her bruker de også båten mest.

Publisert

Nå er det offisielt fastslått: Vestlendingene og sørlendingene er selve båtfolket i Norge. En tredjedel av alle husholdningene på Vestlandet og Sørlandet har fritidsbåt. 177.895 husholdninger i dette området har båt.

For hele Norge under etter er det en fjerdedel av husholdningene som har båt. I alt er det 505.090 husholdninger i Norge som eier tilsammen 752.000 båter.

Mens Vestlandet og Sørlandet skiller seg ut som aktive fritidsbåtredere, er det lengst mellom båteierne i Midt-Norge. 33 prosent av husholdningene på Vestlandet og Sørlandet har båt. I Midt-Norge er det kun 19 prosent av husholdningene som har båt. Dette fremgår av den store båtlivsundersøkelsen som Norboat, KNBF og en rekke etater og foreninger står bak.

Oslo

Ikke overraskende er det nordlendingene som følger tettest på vestlendingene når det gjelder båthold. Over 26 prosent av husholdningene i Nord-Norge har båt. Deretter følger Østlandet utenom Oslo med 22 prosent. I Oslo er det 20 prosent av husholdningene som har båt.

Siden nordmenn flest bor på Østlandet er det likevel her man finner flest antall båtiere: 221.224 båteiere er det på Østlandet inkludert Oslo, mens det altså er 177.895 båteiere på Sørlandet og Vestlandet til sammen.

Men ingen slår vestlendingene og sørlendingene når det gjelder båtbruken. Nesten halvparten av alle båteiere i dette området har brukt båten til flere turer i fjor, viser undersøkelsen. I Nord-Norge er det 44 prosent som svarer at de har brukt båten på flere turer, mens det i landet forøvrig er ca en tredjedel av båteierne som oppgir at de var på flere turer i 2011.

Powered by Labrador CMS