Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Italiensk nyhet du vil huske

Airon Marines Airon 4300 Sport er så ny at det verken finnes brosjyrer eller informasjon om båten på internettsiden til verftet. 

Publisert

Stort bilde: Den gullfargete sofaen vil du garantert huske.

Hall 5, Porte de Versailles, Paris

- Beklager, men vi har ikke rukket å lage brosjyrer. Men det kommer info på hjemmesiden vår. Snart hvertfall, forklarer Airon Marines representant i Paris. Den spiltter nye 13 meter lange sportscruisern kommer nemlig rett fra sjøsetting den  20. november til Paris-messa.

Lanseringen av sportversjonen kommer kort tid etter at det Como-baserte verftet lanserte en annen Airon 4300,-nemlig T-Top Eco Copupe. Dette skjedde i Genova i oktober. Hardtop-modellen er bygget etter miljømessige hensyn med  mål om å redusere de forurensende faktorene både i selve konstruksjonen av båten og mens båten er i bruk.

To måneder senere er verftet på plass i Hall 5  i Paris med enda en ny 4300. Airon Marine viser oss om bord i sports-versjonen, og forteller blant annet at nykommeren skiller seg fra Hardtop-modellen ved å ha integrert stuverom/garasje under  soldekket i akterdelen av cockpiten, istedet for et spisebord.  Det som vekker mest oppsikt er likevel fargen på sofaen i salongen. Mens alt av sofaer, soldekk og seter i cockpit og på dekk er i hvitt, overrasker salongen med sin gullbrune og skinnende U-sofa.

- Vel, enten liker men det, eller så liker man det ikke, sier en ærlig Airon-reporesentant om det noe uvanlige fargevalget.

Det er heller ikke spart på teak eller andre eksklusive detaljer i verken bad eller forpigg. To rommelige akterkabiner gir sammen med forpiggen overnattingsmuligheter til minimum seks personer. I tillegg kan en person sove i "gullsalongen".

Airon 4300 sport har Volvo Penta-motor med  IPS med joystick , som gjøre det superenkelt å navigere i trange havner.

Airon 4300 Sport

Lvl: 12, 98 m

Loa: 13,50

Bredde: 3,80 m

Vekt: ca ti tonn

Antall personer om bord: 12

Drivstofftank: ca 960 l

Vanntank: ca 300 l

Motor: Diesel

Standard motor: 2x 435 hk Volvo Penta IPS

Båten kan også fåes med en rekke andre motor-muligheter.

CE-kategori: B (utenfor kysten)

Veiledende pris fra verft: ca 375 000 euro / 3,2 millioner kr.