Italiensk nyhet du vil huske

Airon Marines Airon 4300 Sport er så ny at det verken finnes brosjyrer eller informasjon om båten på internettsiden til verftet. 

Publisert

Stort bilde: Den gullfargete sofaen vil du garantert huske.

Hall 5, Porte de Versailles, Paris

- Beklager, men vi har ikke rukket å lage brosjyrer. Men det kommer info på hjemmesiden vår. Snart hvertfall, forklarer Airon Marines representant i Paris. Den spiltter nye 13 meter lange sportscruisern kommer nemlig rett fra sjøsetting den  20. november til Paris-messa.

Lanseringen av sportversjonen kommer kort tid etter at det Como-baserte verftet lanserte en annen Airon 4300,-nemlig T-Top Eco Copupe. Dette skjedde i Genova i oktober. Hardtop-modellen er bygget etter miljømessige hensyn med  mål om å redusere de forurensende faktorene både i selve konstruksjonen av båten og mens båten er i bruk.

To måneder senere er verftet på plass i Hall 5  i Paris med enda en ny 4300. Airon Marine viser oss om bord i sports-versjonen, og forteller blant annet at nykommeren skiller seg fra Hardtop-modellen ved å ha integrert stuverom/garasje under  soldekket i akterdelen av cockpiten, istedet for et spisebord.  Det som vekker mest oppsikt er likevel fargen på sofaen i salongen. Mens alt av sofaer, soldekk og seter i cockpit og på dekk er i hvitt, overrasker salongen med sin gullbrune og skinnende U-sofa.

- Vel, enten liker men det, eller så liker man det ikke, sier en ærlig Airon-reporesentant om det noe uvanlige fargevalget.

Det er heller ikke spart på teak eller andre eksklusive detaljer i verken bad eller forpigg. To rommelige akterkabiner gir sammen med forpiggen overnattingsmuligheter til minimum seks personer. I tillegg kan en person sove i "gullsalongen".

Airon 4300 sport har Volvo Penta-motor med  IPS med joystick , som gjøre det superenkelt å navigere i trange havner.

Airon 4300 Sport

Lvl: 12, 98 m

Loa: 13,50

Bredde: 3,80 m

Vekt: ca ti tonn

Antall personer om bord: 12

Drivstofftank: ca 960 l

Vanntank: ca 300 l

Motor: Diesel

Standard motor: 2x 435 hk Volvo Penta IPS

Båten kan også fåes med en rekke andre motor-muligheter.

CE-kategori: B (utenfor kysten)

Veiledende pris fra verft: ca 375 000 euro / 3,2 millioner kr.

 

Powered by Labrador CMS