Instrumentpaneler fra Namsos i Sunseeker

De satser på kvalitet og spesialtilpassninger. En av deres mest kjente kunder er engelske Sunseeker. Retronic i Namsos er en forholdsvis ukjent aktør i det norske båtmarkedet. Men firmates holdninger er at de stoler på jungeltelegrafen.

Publisert

Namsosfirmaet Retronic selger ferdige instrumentpanel-løsninger, og plug and play pakker til alt elektrisk anlegg om bord i båter. De leverer blant annet alt av ferdige instrumentpaneler til de største båtene fra engelske Sunseeker. Like før Mets messen i Holland, hadde de fått tilsendt tegningene av den nye 92-foteren. Firmaet har vokst fort, og 14 ansatte lever godt med at de skal levere "custom made" kvalitet, og ikke billigutgaver for volum. Retronic leverer både vanlige knappestyrte el. anlegg, og mer avanserte elektroniske styringsenheter til bruk på det elektriske anlegget om bord. Blant annet har de kombibrytere på sine panel som varsler ved å blinke når det er spenningssvikt eller feil på el.anlegget. På den måten er det meget lett å oppdage feil på anlegget, og hvor i anlegget feiel ligger.

I følge sivilingeniør Odd Ivar Mørk, jobber de hele tiden mot å finne de mest logiske løsningene for hvordan brytere og paneler bør stå i en båt.

-Frem til nå har man bare plassert ut en klase med brytere på samme panelet, dette gjør det nesten umulig å finne frem i mørket. Jeg jobber nå med å ta frem "håndhvilere", hvor du stikker inn hånden i en hanskelignende sak. Der inne sitter så de fire fem mest brukte bryterne. Dette gjør det sikrere når båten beveger seg, og du vet at på pekefinger ligger vindusvisker, på de andre fingrene kan trim og lys ligge, sier Mørk.

Powered by Labrador CMS