Inspirert av sportsbiler

Kjente Fiskars Boats lanserer i dag en helt ny serie båter inspirert av sportsbiler.

Publisert

De første båtene i serien er Drive Sport Console 56 og Drive Convertible 56 cruisere

 

Med de to nye Drive-modellene lanserer Fiskars altså i dag en helt ny båtklasse i tillegg til sitt velkjente Buster-sortiment, som er blant de mest populære motorbåten i de nordiske landene. Lanseringsmodellene i den sportsbilinspirerte Drive Boats-klassen vil være 5,6 meters cruisere: Sport Console 56 med sentrert konsoll og Convertible 56 med walk-through vindskjerm, heter det i en pressemelding fra Fiskars.

Båtliv er blant de første bladene i verden til å prøvekjøre de nye båtene i Stockholm i dag.

Det nye sortimentet er designet av de anerkjente svenske designerne av racer- og performance-båter, Ocke og Ted Mannerfelt, i samarbeid med Fiskars Boats. De har lagt vekt på å utvikle en inspirerende cruiser med fremragende manøvrerbarhet som utvider grensene for tradisjonell tenkning uten å sette sikkerheten på spill, opplyser produsenten.

- Drive er en innovativ, smart båt med rene linjer. Den er perfekt for båtbrukere som verdsetter god design, omhyggelig vektlegging av detaljer og topp ytelse, sier båtdesigneren Ocke Mannerfelt. 

 

Urban

Drive-sortimentet representerer en ny og mer urban innfallsvinkel til båtliv i Fiskars-porteføljen. Båtlivet tiltaler i dag et helt nytt kundesegment.  Folk som ikke nødvendigvis har sommerhus eller driver med fiske, men som ganske enkelt ønsker å fortøye båten på brygga eller sette den på en tilhenger og kjøre hjem etter en dag på sjøen, hevder Fiskars.

-    Med lanseringen av de to Drive-modellene vil Fiskars ha to serier med båter som dekker et bredt bruksområde, fra fiske og familiemoro til cruising og persontransport. Cruiser-båtene i Drive-klassen er utviklet for byboere, mens båtene i Buster-klassen dekker mer allsidige båtaktiviteter, kommenterer Juha Lehtola, administrerende direktør i Fiskars Boats.

Drive-serien vil etter hvert utvides til å omfatte alle større båttyper. Lehtola understreker at Fiskars, som er en stor produsent av motorbåter, har rikelig med ressurser til profesjonell og omfattende produktutvikling så vel som langsiktig utvikling av en båtserie. Dette kommer tydelig til syne i båtenes utforming, ytelse og kvalitet, heter det i pressemeldingen.

 

Sportsbiler og racerbåter

Hoveddesigneren, Ted Mannerfelt er en erfaren sportsbildesigner, og har hentet inspirasjon til Drive-serien fra sportsbiler. Racerbåter, som er spesialfeltet til Mannerfelt Design Team, påvirket også utformingen. Båtene som er utviklet av Mannerfelt Design Team har vunnet nesten 20 verdensmesterskap i Offshore Racing. 

Selv om de ytre målene i den første serien cruisere i Drive-klassen er de samme er det åpenbart at de er tiltenkt andre formål. Sport Console-modellen er en perfekt blanding av de beste kvalitetene i en vannscooter og tradisjonell motorbåt samlet i en båt, med andre ord et ideelt valg for ulike vannsportsaktiviteter. Den elegante Convertible-modellen, som har kapasitet til opptil sju personer, egner seg best til idylliske dagsutflukter med venner og familie. 

-    Manøvrering av en Drive-cruiser gir følelsen av å sitte i en sportsbil av høy kvalitet. Av hensyn til sikkerheten sitter du lavt i båten og du har et billignende instrumentpanel og god sikt gjennom frontruten”, forklarer Mannerfelt.

Aluminiumsrammen minner om en SUV. Den slitesterke, avstivede bunnen gjør ikke bare båten sikker og stillegående, men også enkel å manøvrere. Drive-båtens styringsrespons er både tydelig og rask.

- Vår kompetanse er uovertruffen. Fiskars Boats har tross alt utviklet og produsert båter i 35 år, sier Juha Lehtola. Begge båtene er utviklet for motorer fra 75 til 125 hestekrefter.

Powered by Labrador CMS