Ny teknologi

NETTBRETT: For noen tusenlapper får du dybdedata rett inn i kartet. Internet of things har også kommet i båter.
DYBDE: Vexilar Sonar Phone kan kobles til mobil eller nettbrett. Det finnes også egen app med bare dybdeinfo.
SVINGER: Vexilar Sonar Phone består av en svinger som settes på hekken og en boks som sender Wi-Fi signaler. Boksen kobles til 12 volt, men det vinnes også utstyr med innebygget batteri.
ENKEL: Vexilar T-Pro består av en dupp med måler, batteri og Wi-Fi sender.
DIREKTE: Med Sonar Charts Live blir kartet oppdatert under veis med data fra dybdemåleren.

Brukerne kartlegger grunner

Navionics holdt en internasjonal pressekonferanse og trakk frem samarbeidet med det norske kartverket som et eksempel på hvordan leden kan gjøres tryggere.

Publisert Sist oppdatert
SJEF: Giuseppe Carnevali er grunnleggeren av Navionics.

Elektronikken utvikles. Nå er ikke bare vi som forbrukere på internett, dingsene vi bruker er også det. Dybdemåleren på båten kan sende Wi-Fi signaler rett til kartplotteren som synker dette ut til verden. Selv har jeg brukt Sonar Charts Live i sommer sammen med en Vexilar dybdemåler. Straks jeg var hjemme og på trådløst nett fikk jeg en e-post fra Navionics som takker for bidrag av dybdedata. Mine data fra ekkoloddet var blitt lastet opp i kartprodusentens database, for å gjøre denne enda bedre.

Big data er et populært begrep om dagen. Det går ut på at store mengder data gir en presis fremstilling, selv av det meste av datagrunnlaget inneholder feil.

Den samme filosofien bruker Anemomind som er en boks som automatisk kalibrere båtens vindinstrumenter.

 

Algoritmer gir bedre vinddata

LES: America’s Cup utvikler og Google ansatt har utviklet en boks for seriøse regattaseilere.

 

Tjörn runt

Plotter + nettbrett = sant

Båtens elektronikk og nettbrett er blitt gode venner. Wi-Fi i båten gir nye muligheter, og det er blitt enklere å oppdatere kart.

 

Det beste kartet på iPad

Vi har testet åtte ulike digitale sjøkart på leting etter feil og mangler. Elektroniske kart er blitt bedre, men ingen er perfekte. ISailor har den beste løsningen.

WIFI: Med SonarPhone får du ekkolodd på nettbrettet. Dataene sendes videre til Navionics.
STEINER: Brukere har dykket ned og beskrevet steinene i Djävulshålet i detalj. Informasjonen blir delt på det digitale kartet.
AUTOMATISK: Navionics lanserte en funksjon som finner trygg rute automatisk, sammenlignbart med navigasjonen i biler. Det gir advarsler i utfordrende farvann.
iPad_via_WiFi_12098
MED KART OG PÅ NETT: Nettbrettet egner seg både til å lese kart og å sjekke været.