Optimisme hos Beneteau

Det er langt mellom optimistene blant de store båtprodusentene i verden, men franske Beneteau venter 50 prosent salgsøkning i år.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Årets Båt i Europa Benetau Oceanis 45

Frankrikes største båtprodusent, Beneteau, har i følge det ledende bransjebladet International Boat Industry sendt ut en melding om regnskapsåret 2011/12. Her fremgår det at båtsalget ventelig blir 620 mill. Euro, det vil si10,7 prosent, lavere enn fjoråret. Resultatet er likevel bra, sammenliknet med båtbransjen globalt som i snitt har hatt en salgssvikt på 20 prosent. For Beneteau trekker salget av feriehus totalen opp etter en vekst på 3,5 prosent i 2011/12. For konsernet totalt blir derfor resultatet bare 7,2 prosent lavere enn siste år.

I inneværende regnskapsår venter Beneteau et samlet salg som vil ligge 50 prosent over fjoråret. Veksten skyldes særlig motorbåtsalget i USA, Syd-Amerika og Asia. Særlig stor fremgang har båtene fra Monte Carlo Yachts (MCY) og Prestige Yachts.

Salget av Beneteaus feriehus og motorbåtene reddet siste år for Europas største båtprodusent. I år venter konsernet en vekst på 50 prosent.