Søk i arkivet

Båtliv

Forsikring Erstatninger for havarier vokser

Forsikringsselskapenes utbetalinger etter havarier vokste med seks prosent i fjor, mens erstatning for tyverier gikk ned.

MOTOR: Langt fra alle forsikringer dekker motorskader- og havari.

Vårservice på firetakter

Så lenge garantien varer, er det klokt å la et autorisert verksted utføre service på påhengsmotoren. Men dette er ikke helt rimelig. Hva med å ta servicen selv i forbindelse med vårpussen når motoren begynner å bli eldre?

Nå tar vi styringen!

Før vårpuss og videre arbeid kunne ta til på prosjektbåten måtte styringen overhales. Rattet var blitt så tungt at både armmuskler og laminatet i konsollen knaket stygt under høstens siste fisketur.

Fordeler med gammeldagse batterier

Forbruksbatteriene i en båt varer stort sett ikke lenger enn i fem år. Og: det er like greit å kjøpe billige blybatterier som kostbare spesialbatterier.

Smart tjuvstart med vinteropplaget

Militærstrateger vil alltid sikre seg retrettmuligheter. Dette gjelder også når båten skal opp for vinteren. Vent ikke med forberedelsene til selve landsettingsdagen!

Rens og reparasjon av varmeveksler

Så godt som alle motorer som er levert de siste tiårene, har et kjølesystem der motorens interne kjølevæske møter kaldt sjøvann i en varmeveksler.

Praktisk båtliv: Varm og tørr båt om vinteren

Først ute om våren og sist på land om høsten. Her kommer noen gode råd om hvordan du kan skaffe deg et bedre båtliv på de kaldeste dagene, og båten din et tørrere og lengre liv når kulda setter inn.

Enklere med Internett om bord

Mobilt bredbånd har bedre dekning, og hastigheten økes stadig, men det er ikke lett å velge det beste tilbudet for bruk i båt.

Praktisk båtliv: Spar penger– gjør mye av vårpussen selv

Du kan spare mange penger på å ta båtpussen selv. Et godt råd på veien er at uansett hva du kjøper av hjelpemidler, så les og følg bruksanvisningene nøye. Dette gjelder både vaskemidler, bunnstoff og oljer.

Teknikk: Velg riktig plotter

Plotterbransjen er i krig. Våpnene er produktutvikling. Vinneren av krigen er forbrukerne, men nyhetsmangfoldet er så stort at det ikke er lett å få oversikten. Her gir vi deg litt hjelp til å finne frem.

– Bruk plotter med måte

– Mange faktorer påvirker nøyaktigheten til elektroniske kart, sier Andreas Isaksson i Spectre Marine, og understreker at kartplotteren kun er et hjelpemiddel.

Sex i båten?

Båtliv gransker vi alle sider av båtlivet – også de som normalt foregår uten klær og tilskuere. Her er en sjelden artikkel om en aktivitet som er grunnleggende vesentlig for de fleste – både til lands og til vanns.

Sannhetens time: Drev eller aksling?

Drev eller aksling? På enkelte populære familiebåter er det mulig å velge drivverktype, men er forskjellen virkelig så stor som entusiastene i begge leirer hevder?

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen