Søk i arkivet

Båtliv

Effektiv vårpuss

Vårpussen går raskt unna med de riktige produktene. Her er noen anbefalinger for ulike båtpleieprodukter basert på tester de siste årene.

Slik blir du lettere kvitt rur

Mekanisk fjerning av rur er en plundrete jobb. Men det finnes hjelpemidler som faktisk virker.

GPS-sporing fant båtmotorer til en halv million kroner

Båteierens sporingsenhet sparte forsikringsselskapet for 150 000 kroner. – Jeg burde sluppet egenandelen, sier eieren.

Kan avsløres med termisk kamera

Et termisk kamera kan avsløre uvedkommende som oppholder seg i båtene.

Ventiljustering er ingen heksekunst

Ventilene i topplokket sørger for at dieselmotoren blir korrekt matet med luft, og at eksosen slippes ut på en mest mulig effektiv måte. Men med tiden vil ventilklaringen komme ut av lage. Det kan få alvorlige konsekvenser.

Den farlige strømkabelen

Båter får stadig mer elektrisk utstyr om bord, og mange ligger med landstrømskabel permanent tilkoblet. Det kan bli dyrt.

Finn forsikringen som passer for deg

Å velge riktig forsikring til båten krever solid forarbeid. Her gir vi deg tipsene, og viser prisene på ansvars- og kasko-forsikring for fire forskjellige båtmodeller. Prisene varerier mye.

På sjøen for en billig penge

Er vinteren tiden for gode bruktbåtkjøp? Profesjonelle båtselgere mener «vinterpriser» ikke finnes lenger, i alle fall ikke på dyrere båter. Men den som ser etter billig småbåt, kan fråtse i gode tilbud.

Cardinal til ny tjeneste etter 40 år

En ABU Cardinal 66 fiskesnelle fra tidlig på 1970-tallet ble god som ny for en billig penge takket være engelsk postordre.

Nytt bunnstoff holder mål

Nytt bunnstoff som skal gi mindre friksjon, blir lansert i Norge denne våren. Vi har alt testet det en sesong med godt resultat.

Forsikring Erstatninger for havarier vokser

Forsikringsselskapenes utbetalinger etter havarier vokste med seks prosent i fjor, mens erstatning for tyverier gikk ned.

Forsikring Billigste forsikring er sjelden best

Prisene på båtforsikring varierer mye, og det er sjelden slik at billigst er best. – Sjekk hva du får igjen om uhellet er ute, råder Reidar Kjelsrud i Kongelig norsk båtforbund.

Vårservice på firetakter

Så lenge garantien varer, er det klokt å la et autorisert verksted utføre service på påhengsmotoren. Men dette er ikke helt rimelig. Hva med å ta servicen selv i forbindelse med vårpussen når motoren begynner å bli eldre?

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen