Søk i arkivet

Båtliv

Mislykket oppgradering av teakdekket

Det er hyggelig med skikkelig treverk i båten. Hvite plastflater blender i sola, mens treverk på dekk og benker fjerner reflekser, tørker raskt, og er både varmere og mye mer behagelig å sitte på. Men det er ikke mange materialer som i praksis fungerer som et tynt dekksbelegg over glassfiberflatene.

Vekk med stanken for en billig penge

Septiklukt i båten setter en effektivt stopp for all båtkos. Ofte er dårlige slangeklemmer eller gamle slanger skyld i uhyggen, men også ståltanker kan etterhvert begynne å lekke, uansett hvor «rustfritt» materialet er. Om tanken er skreddersydd for båten, blir det fort dyrt å bytte. Trøsten er at lekkasjer i mange tilfeller kan repareres med glassfiber.

Slik lapper du småskadene

En litt hard tillegging eller et dunk i fjære- steinene kan lage stygge hakk i gelcoat-en. Med litt polyester, fibermateriale og sandpapir kan du enkelt reparere slike småskader i plast- og glassfiberskroget.

Effektiv vårpuss

Vårpussen går raskt unna med de riktige produktene. Her er noen anbefalinger for ulike båtpleieprodukter basert på tester de siste årene.

Slik blir du lettere kvitt rur

Mekanisk fjerning av rur er en plundrete jobb. Men det finnes hjelpemidler som faktisk virker.

Kan avsløres med termisk kamera

Et termisk kamera kan avsløre uvedkommende som oppholder seg i båtene.

Ventiljustering er ingen heksekunst

Ventilene i topplokket sørger for at dieselmotoren blir korrekt matet med luft, og at eksosen slippes ut på en mest mulig effektiv måte. Men med tiden vil ventilklaringen komme ut av lage. Det kan få alvorlige konsekvenser.

Den farlige strømkabelen

Båter får stadig mer elektrisk utstyr om bord, og mange ligger med landstrømskabel permanent tilkoblet. Det kan bli dyrt.

Finn forsikringen som passer for deg

Å velge riktig forsikring til båten krever solid forarbeid. Her gir vi deg tipsene, og viser prisene på ansvars- og kasko-forsikring for fire forskjellige båtmodeller. Prisene varerier mye.

GPS-sporing fant båtmotorer til en halv million kroner

Båteierens sporingsenhet sparte forsikringsselskapet for 150 000 kroner. – Jeg burde sluppet egenandelen, sier eieren.

På sjøen for en billig penge

Er vinteren tiden for gode bruktbåtkjøp? Profesjonelle båtselgere mener «vinterpriser» ikke finnes lenger, i alle fall ikke på dyrere båter. Men den som ser etter billig småbåt, kan fråtse i gode tilbud.

Nytt bunnstoff holder mål

Nytt bunnstoff som skal gi mindre friksjon, blir lansert i Norge denne våren. Vi har alt testet det en sesong med godt resultat.

Forsikring Erstatninger for havarier vokser

Forsikringsselskapenes utbetalinger etter havarier vokste med seks prosent i fjor, mens erstatning for tyverier gikk ned.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen