Søk i arkivet

Båtliv

Det lønner seg å velge riktig bunnstoff

Mye drivstoff og enda mer vårpussarbeid kan spares ved å velge riktig bunnstoff. Men utvalget er enormt. Hvilket bunnstoff lønner det seg å kjøpe?

Pusser opp sommeren i hagen

Siw Monica Elektra Teigen (24) har vært båtfrelst helt fra barndommen av. Nå fordriver hun vinteren med å pusse opp en Winrace 22 ved Tyrifjorden. Med henger kan det også bli turer i Oslofjorden til sommeren.

Gjør båten klar for sesongen

Påsken er gjerne starten på båtpussen for sesongen. Her er noen tips.

Lag dine egne dybdekart

For noen tusenlapper kan du lage dine egne dybdekart. Det er gøy, men de er ikke alltid helt pålitelige.

Bytte av varmeapparat Behagelig med varm luft om vinteren

Den parafinfyrte Wallas-varmeren i vår Coronet 24 var et naturlig valg for mange fritidsbåteiere for 30-40 år siden, ikke minst takket være lavt strømforbruk. Men i dag finnes det mange alternativer på markedet.

Fint vinterprosjekt i båten

USB-kabelen gir mulighet for å lade vårt nye elektroniske utstyr, men få har et skikkelig USB-uttak om bord. Det kan bli vinterens prosjekt.

Spar penger på kajakk

Mange mener at den urgamle, grønlandske kajakken er perfekt for opplevelser av virkelig nærhet til vannet, på en lettvint, stille og miljøvennlig måte. Ikke behøver det å bli dyrt heller.

Nå fryser båten

Enten båten ligger på eller på land, vil noen enkle forholdsregler hjelpe til med å unngå store og små skader under opplaget.

Det er bare å begynne å øve Slik fortøyer du med stil

Med du dette trikset blir du garantert konge eller dronning av fortøyning på brygga.

Lakkér som proffene

«Bruk kun den beste lakken» er et motto som også gjelder ved interiørlakkering. I denne artikkelen gir vi gode tips om hvordan du selv kan få et sluttresultat som kun proffene vanligvis fikser.

Gi salongen nytt liv

Sommeren er definitivt over, men vinteropplaget er en fin tid for å pusle litt med båtens indre. I to artikler tar vi for oss, steg for steg, hvordan medtatt lakkert treverk kan bli nesten som nytt.

Sommer med septik

Tresfjord-eier Aage Hammerstad Jessheim hadde en fin sommer i ny båt, men ikke uten septik-opplevelser. Her deler han sine erfaringer fra en sommer med godt gammeldags vær på Østlandet.

Dette bør du ta ut av båten

Her er tips til ting du bør ta i land i vinter, for båter under og over 26 fot, som er grensen for vestpåbudet.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen