Søk i arkivet

Båtliv

Fint vinterprosjekt i båten

USB-kabelen gir mulighet for å lade vårt nye elektroniske utstyr, men få har et skikkelig USB-uttak om bord. Det kan bli vinterens prosjekt.

Spar penger på kajakk

Mange mener at den urgamle, grønlandske kajakken er perfekt for opplevelser av virkelig nærhet til vannet, på en lettvint, stille og miljøvennlig måte. Ikke behøver det å bli dyrt heller.

Nå fryser båten

Enten båten ligger på eller på land, vil noen enkle forholdsregler hjelpe til med å unngå store og små skader under opplaget.

Det er bare å begynne å øve Slik fortøyer du med stil

Med du dette trikset blir du garantert konge eller dronning av fortøyning på brygga.

Lakkér som proffene

«Bruk kun den beste lakken» er et motto som også gjelder ved interiørlakkering. I denne artikkelen gir vi gode tips om hvordan du selv kan få et sluttresultat som kun proffene vanligvis fikser.

Gi salongen nytt liv

Sommeren er definitivt over, men vinteropplaget er en fin tid for å pusle litt med båtens indre. I to artikler tar vi for oss, steg for steg, hvordan medtatt lakkert treverk kan bli nesten som nytt.

Sommer med septik

Tresfjord-eier Aage Hammerstad Jessheim hadde en fin sommer i ny båt, men ikke uten septik-opplevelser. Her deler han sine erfaringer fra en sommer med godt gammeldags vær på Østlandet.

Dette bør du ta ut av båten

Her er tips til ting du bør ta i land i vinter, for båter under og over 26 fot, som er grensen for vestpåbudet.

La solen lade batteriene

Hold batteriene fullt oppladet med en effektiv solcellelader. Vi viser trinn for trinn hvordan du monterer solcellepanel og lader.

Reparer gummibåten

Etter noen års bruk begynner gummibåten å bli slitt. Men smålekkasjer og løs motorbrakett kan lett fikses.

Skroggjennomføringer Mange mener at messing er farlig

Få emner diskuteres heftigere enn korrosjonsproblematikk på båter som går i saltvann. Og få ting er viktigere enn at det ikke brått blir et stort hull i båten fordi en skroggjennomføring svikter. Men hva er det beste materialet for disse livsviktige delene?

Bytte av skroggjennomføringer og kraner Fra irret messing til moderne kompositt

Svake skroggjennomføringer og defekte sjøventiler må byttes umiddelbart for å unngå ulykker. Heldigvis er jobben hverken vanskelig eller dyr.

Skroggjennomføringer Askeladden og Saga: Tradisjonelle materialer duger

Askeladden har levert omtrent 25 000 båter siden skroggjennomføringer på mindre glassfiberbåter ble vanlige. Daglig leder Henrik Askvik har dermed et visst erfaringsgrunnlag for å kunne uttale seg om materialproblematikken.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen