Søk i arkivet

Båtliv

Sannhetens time: Drev eller aksling?

Drev eller aksling? På enkelte populære familiebåter er det mulig å velge drivverktype, men er forskjellen virkelig så stor som entusiastene i begge leirer hevder?

Hvem ringer du når uhellet er ute?

Tiden kan være knapp ved et forlis. Derfor kan det være lurt å være forberedt på hvem du skal kontakte og hva du skal gjøre.

Drøm søtt om bord!

Før du velger sengetøy i båten, bør du vurdere fuktighet, luftemuligheter og klimaet båten brukes i. Vi har snakket med båtfolk og eksperter, og fått gode tips.

Brutal kur for medtatt kalesje

«Prosjekt Askeladd» fortsetter med en oppfrisking av den medfølgende, heldekkende kalesjen.

Si ja til en aktiv båtvinter

Noen – altfor få – båtfolk mener at vinteren kan være den beste tiden for båtliv. Så hvorfor ikke forberede båten for vinterbruk i stedet for kun å klargjøre et tradisjonelt vinteropplag?

Reduser motorstøyen fra generatorrommet

Hvor mye har lydisolering i et generatorrom å si for støynivået? Vi har testet og målt tre ulike løsninger.

Få skroget til å skinne

Grundig vask og polering skal til før båten er klar for en ny sesong. Vi har testet båtpleiemidler. Testen viser at pris og funksjon varierer stort.

Sikrere navigasjon med iPad & mobil

Navigasjonsprogrammer på smarttelefoner og iPad er flotte hjelpemidler, men har også sine begrensninger. Her er noen tips for sikrere navigering.

Bruk iPad og smarttelefoner smartere

Lesebrett og smarttelefoner erstatter PC-en om bord. Aldri har det vært enklere å få siste værmelding, eller sjekket e-posten. Her er noen nyttige tips å fylle duppedittene med.

Viktig med vest: Riktig vest enda viktigere!

Vi har prøvd seks av de mest populære klassiske redningsvestene i markedet. Alle vestene for den minste testgruppen på fire år holder bra standard. For de større ungene på 11 år sliter produsentene med å klare å snu barnet rundt.

Hyggelig verskap lokker båtfolket

Hvor tilfreds båtfolket er, avhenger ofte av hva man får for havneavgiften og hvordan man blir tatt imot. Dusj, strøm og vann er et must, men prisene varierer kraftig etter hvor i landet du befinner deg.

Vinterkonservering: Slurv straffer seg

Har du en båt på over 30 fot, bør du sette av noen titalls tusen til vinterkonservering hver høst, og det lønner seg å følge serviceintervallene.

Unngå forlis på land

Nesten hvert år velter båter under vinteropplaget. Flere av tilfellene kunne vært unngått hvis båtene hadde vært forskriftsmessig sikret før vinteren. Her er noen gode tips fra flere krybbe- og støtteforhandlere om hvordan du sikrer båten din best mulig.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen