Søk i arkivet

Tips fra besiktigelsesmannenSlik sjekker du kuleventilen

Er din båt sikker? I en serie artikler gir Båtliv råd om hva du bør sjekke på båten før sommeren. Her ser vi på kuleventilen, se video.

Båtliv har vært med besiktigelsesmann Steinar Løvmyr på sikkerhetsgjennomgang av en Joda 290, en kjent weekendcruiser i norske farvann.

I en serie små artikler med video vil Båtliv presentere tips og råd om hva båtfolk bør sjekke før man legger ut på tur.

Første punkt er å sjekke skroggjennomføringer med kuleventil. Alle båter med skroggjennomføringer har slike ventiler. Under den utvendige inspeksjonen av skroget før sjøsetting, vil du lett se utløpet for skroggjennomføringen med kuleventilen. 

På innsiden sitter kuleventilen som bør kontrolleres for bevegelighet ,og at den sitter fast slik den skal. Sjekk også at den har doble slangeklemmer og at de er skrudd ordentlig til. Skrogventilen skal være uten korrosjon. (Se video med Løvmyr).

Les også: Mange mener at messing er farlig.

 Båtliv har tidligere publisert en artikkel om hvordan du kan bytte skroggjennomføringer. Les også: Fra irret messing til moderne kompositt.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen