Hummerfiske

FANGST: Det er noe helt særegent og ærefullt å få holde levende og egenfisket hummer.

På talefot med havets kardinal

Hummerfiskets hemmeligheter har tidvis vært like mørke og vanskelige å lokke frem som hummeren selv! Men havets kardinal blir lyserød når den kokes, og hemmeligheter varer ikke evig! I denne artikkelen røper vi de viktigste hemmelighetene for deg som vil øke fangsten eller prøve deg for første gang!

Publisert Sist oppdatert

Jeg har vokst opp på en liten øy i havgapet. Her og langs kysten er hummeren vårt sorte gull. Septembers siste kalenderdag var alltid hektisk, og fedre fløy rundt med tau, blåser og stinkende dunker med halvråtten og saltet fisk. Alle ville vi ha hummer – store som små!

Etter at tre-teinene hadde trutnet i noen uker, og den siste boblen hadde forlatt treverket, var de klare. På nær sagt alle båtdekk og brygger stod teiner og blåser stablet og klare. Som de fleste gutter på øya kunne jeg knapt vente med å lage mine egne teiner og fange mine egne hummere!

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER