TEST: Du sparer raskt inn utgiftene til en avfukter.
SKADE: Ikke alle verft er flinke til å forsegle endeveden. Fukt kan da få innredningen til å gå i oppløsning.
BEGER: Vannet fra avfukteren forsvinner i et beger. Når det er fullt, vil avfukteren stoppe. Du kan også føre en slange ned i vasken.
KONTROLL: Skaff deg en fuktighetsmåler. Da vil du kunne se om du har et problem eller ikke.
Meaco: Denne avfukteren er brukt i tre sesonger med bra resultat. Den er blitt sendt inn til reparasjon en gang etter tøff behandling. Den står ustøtt, og må stues godt vekk under seiling. Pris kr 3495.
EchoDry: Litt nettere og litt større oppsamlingskammer taler til dens fordel. Når det gjelder effektbruk, støy og funksjoner, er de svært like. EchoDry har en funksjon som sprer varm og tørr luft i båten. Den virker solid. Hydrotermostat-nivåene ...
Trotec: Den har samme kasse som EchoDry, men med færre funksjoner. I flere tilfeller samlet den inn mindre vann enn konkurrentene, men det var når været var tørt. Prisen på Trotec er sammenlignbar med billige kondensavfuktere som ikke fungerer om ...

Vekk med skadelig fukt

En båt er aldri helt tørr under dekk, men avfuktere kan gjøre det triveligere om bord og spare deg for kostnader. Vi har prøvd to populære modeller og en lavbudsjettutgave.

Publisert Sist oppdatert

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER