Søk i arkivet

Båtliv

Kjørte båten inn på golfbane

Båten deres ligger fortsatt ved “hull ni” og de fem båtførerne som endte der måtte be om hjelp etter fem timers baksing i gjørmebunkeren.

Har klare rutiner ved ulykker

– På grunn av at de savnede fiskerne på Nord-Senja ble funnet ganske raskt etter at nødmeldingen gikk ut, ble det ikke satt i gang noen større redningsaksjon.

Aksjon mot båtfyll i Østfold

Politiet i Østfold setter i sommer i gang en storaksjon for å stanse promillekjørere til sjøs. Fire båter settes inn i promillejakten mellom Moss og Hvaler, skriver Fredrikstad Blad.

Karmøybarn med sjøvett på skolen

Stangeland ungdomsskole på Karmøy tar sjøvett på alvor. Elevene i åttende klasse fikk nylig en hel dag på sjøen med opplæring i sjøvett.

Fyllekjørte cabincruiser rett i brygga

Mannen som kjørte rett inn i en brygge i Leangbukta i Asker mandag kveld var langt fra edru.

Drukner ikke med åpen smekk

Det er en myte at folk som drukner har åpen buksesmekk, hevder Norsk Folkehjelp, som kritiserer kampanjen "Klar for sjøen".

Årets første promillekjører i Drøbak

Det er en utmerkelse Drøbak-mannen sikkert kunne klart seg uten - natt til lørdag ble han Follo-politiets første promillekjører til sjøs i år, skriver Østlandets Blad.

Lanserer sjøkart på mobiltelefonen

Finske Tracker OY har utviklet en ny navigasjonspakke for mobiltelfon. Sjøkart og GPS er blant løsningene som nå kommer.

Båtlappen til Stortinget

- Før sommeren vil regjeringen vil foreslå for Stortinget at det innføres et obligatorisk båtførersertifikat, sier stortingsrepresentant Svein Roald Hansen (Ap). Han vil også gjøre småbåtregisteret obligatorisk igjen.

Neste år må alle ha båtførerbevis

Regjeringen jobber med planer om å innføre en ordning med obligatorisk båtførersertifikat, som skal være på plass før sommeren neste år.

Berget fra båtbrann

En mann gikk i redningsflåten og kom uskadd fra det da båten hans begynte å brenne nord for Senja, skriver ht.no.

Svenske båtsportkart i A3-format

Svenskene tenker praktisk for alle med små båter, og lanserer kart i fornuftig størrelse.

– Stol ikke på Sjøvettreglene

– Styr unna sjøvettreglene, det er alt for få som kan dem. Leder av Norsk Maritim Skole, Gunnar Hansen, som har drevet opplæring av fritidsbåtskippere siden 1987, mener sjøen aldri har vært mer utrygg for båtfolk enn i dag.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen