Søk i arkivet

Båtliv

Dømt til fengsel etter båtulykke

En mann er dømt til to års fengsel for uaktsomt drap etter en båtulykke i 2005.

RIB-eier vil avkrefte rykter

Eieren av RIB´en, Trond Olsen forteller i dag om ulykken i Drøbak i et intervju med lokalavisen Akershus Amtstidende for å avlive rykter. - Noen ropte at vi kanskje kjørte feil, sier han.

Fikk båt etter redningsinnsats

Da Georg Askviks luksusyacht brant i sommer ble guttene lovet belønning for innsatsen. Denne uken fikk de en båt til 70.000 kroner.

– Vi kunne ha blitt truffet

En båtfører fikk en dramatisk opplevelse da en seilbåt ved siden av ham reiv ned en høyspentledning på 22.000 volt.

Blåste to i promille etter havari

To timer etter at en båt havarerte utenfor Veierland i Vestfold blåste to personer i den havarerte båten hele to i promille.

Skuffet over politiet etter havari

Fergeskipper Edmund Paulsen er forbannet over at politiet ikke tok promilleprøve etter at en båt gikk på grunn i Vestfold.

Redningsskøyte anmeldt for råkjøring

Torbjørn Owesen i kampanjen ”Vi viser vei for sikker seilas” har anmeldt redningsskøyta Emmy Dyvi  for uvettig kjøring.

Tatt for fyllekjøring to ganger i løpet av en natt

Båtpatruljen fra Grenland politistasjon pågrep i 03-tiden natt til lørdag en 34 år gammel mann for føring av båt i beruset tilstand. Et par timer senere var den samme mannen ute og kjørte båt igjen.

«Celina Bella» blir «Chablis Nesøya»

Kjell Inge Røkke er omsider kvitt «Celina Bella». Sunseekeren er solgt for sju millioner kroner, godt under prisen han en gang betalte for den.

Selger like mange, men større båter

Båtene blir større og koster mer. Selv om det ble solgt like mange nye båter i 2004 som i fjor satte de store norske båtimportørene en betydelig rekord på omsetningen.

Lovlig kjørepils

I nødens stund spiser fanden fluer. Alkoholfritt øl kan være et godt alternativ dersom en har behov for en varm kjørepils på sjøen en varm sommerdag. - Clausthaler er best, mente Båtlivs testpanel.

10-millionersyacht til bunns etter brann

Luksusyachten til Georg Askvik sank etter brann ved Lindesnes i går. Askeladden-eieren berget livet sammen med kona da de kastet seg i sjøen.

1 av 3 kontrollerte båter får reaksjon fra politiet

Hittil i sommer har de fire politibåtene i Agder kontrollert 2693 båter. 1009 av dem har fått en reaksjon fra politiet, i form av advarsler, forenklede forelegg og anmeldelser, det vil si mer enn hver tredje kontrollerte båt. 55 er tatt for promillekjøring, skriver Fædrelandsvennen.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen