Søk i arkivet

Båtliv

Flest vil ha båtsertifikat

Båtlivs lesere har stemt. Over halvparten vil ha et båtsertifikat som kan inndras av politiet, mens bare snaue 20 prosent ønsker forslaget som nå ligger til høring velkomment.

– Merk småbåtene deres

I natt ble det funnet en jolle drivende rundt i Oslofjorden. Det utløste en stor redningsaksjon med helikopter, men hvem som eier jolla er umulig å vite.

Redningsskøyta skadet båter i Bodø

Redningsskøyta "Ruth Opsahl" feide ut fra havna i Bodø i stor fart etter at de fikk en nødmelding. Flere båter ble skadet av hekkbølgene i følge an.no

Bergensere dobbelt så gode navigatører

28 prosent av alle båtulykker i Oslo skyldes grunnstøting. I Hordaland og Bergen er de langt bedre navigatører, skriver BA.no

– Kompetansebevis for båtførere en dårlig løsning

Knut Huseklepp som betjener politibåten i Tønsberg er sterkt uenig med forslaget til kompetansebevis. – Skal det ha noe effekt trenger politiet muligheten til å frata retten til å kjøre båt, sier han.

– Feil å undervurdere kunnskapen

– Det blir feil å undervurdere basiskunnskapen til alle båtførere, sier Erlend Prytz i Norboat, og tar til motmæle mot gårsdagens slakt fra generalsekretæren i KNBF.

– Bakstrebersk av Norboat

– Bakstrebersk synsing i Norboat, sier generalsekretær Jan H. Syvertsen i KNBF etter at bransjeforbundet har uttrykt at båtførerbevis er dyrt og lite egnet til å redusere ulykkene.

Drama under redningsaksjon

Tre båter endte i problemer, blant annet Røde Kors-båten som skulle berge en RIB utenfor Sandefjord.

Dyrt for «Idol-Ali»

Aljeandro Fuentes (Idol-Ali) må ut med nærmere 300.000 kroner i erstatning i tillegg til en bot på 25.000 kroner, etter at han kjørte inn i tre båter i Kristiansand.

Vil ha sterkere lut mot båtbøller

Norboat ønsker å gå lenger enn forslaget om kompetansebevis for  båtførere. –Vil vi ha et sertifikat som kan inndras, sier Erlend  Prytz i Norboat, og går dermed lenger enn forslaget som nå er til høring.

Nei til båtsertifikatet

Båtbransjen mener forslaget til obligatorisk båtførersertifikat er dyrt og lite egnet til å redusere ulykkene.

Kjørte på skjær, fire skadd

En skjærgårdsjeep med fire personer om bord kjørte på et skjær, og en ble alvorlig skadd. Politiet mistenker promillekjøring.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen