Søk i arkivet

Båtliv

Mye båtfyll i helgen

Omtrent annenhver båtfører som ble stoppet under en promilleaksjon i skjærgården rundt Langesund og Kragerø var ulovlig beruset.

Person savnet etter kræsj i stjålet båt

OPPDATERT: En båt har kjørt på land ved Lillesand. Politiet lette først etter en person, som ifølge båtsjåføren skulle ha stukket av. Søket er nå avsluttet.

Dramatisk sjøsetting

En Østfoldmann med tre mindreårige barn i bilen, klarte å redde seg i land etter at bilen deres sank når de skulle sette ut båten fra henger.

To omkom i båtkrasj

To menn på 75 år og 73 år omkom etter at en båt med fem menn om bord kantret ved Bømlo i Hordaland torsdag morgen, skriver Dagbladet

Vil ha ned farten til sjøs

Ingen har behov for å kjøre fortere enn 30-40 knop, sier sjølærer til Stavanger Aftenblad etter ulykken i helgen.

SeaKing helikoper i redningsaksjon ved Hvaler

SeaKing redningshelikopteret fra Rygge reddet mandag kveld en mann opp fra vannet, etter at båten hans sank i Hvaler-skjærgården, skriver Moss Avis

500 barn får lære sjøvett i Agder

Vis sjøvett Kristiansand i samarbeid med Redningsselskapet har invitert 500 barn til Sjøvettdagene i Agder. Gjennom lek og praktiske øvelser lærer de unge seg bade- og miljøvett, bruk av redningsvester, hvordan man oppfører seg i båt, varsling av ulykker og enkel førstehjelp.

Tusen barn på sjøvettsdager

– Det er veldig gøy å lære noe nytt, mener Bani Singh (9 1/2) og Aurora Bach Rodal (9). Jentene er blant tusen fjerdeklassinger som har de deltatt på sjøvettsdagene på Sollerudstranda de siste ukene.

Dobbelredning etter dieselfylling

Mandag måtte mannskapet på redningsskøyten «Knut Hoem» ta seg av to «kunder» samtidig ved Stokmarknes i Nordland.

Meldt savnet på sjøen

Nyheten om at en av kommunens unge innbyggere er meldt savnet på sjøen preget 17. mai feiringen på Vega i år.

Ta sikkerheten på alvor

Flere enn noen gang skal trolig feriere i egen båt eller på en hytte hvor man disponerer båt. Vi i Båtliv har sett nærmere på nødvendig sikkerhetsutstyr du bør ha i båten.

Båtutleiere og brukere må ta sikkerheten på alvor

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) oppfordrer både utleiere og de som leier båt om å ta sikkerheten på alvor etter to ulykker med turister som leier båt i Norge.

13 druknet i april

Oslo (ANB-NTB): 13 personer druknet i april, mot bare to i samme måned i fjor.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen