Søk i arkivet

Båtliv

Reglene for båtførerbevis fastsatt

Sjøfartsdirektoratet har fastsatt forskriften som regulerer vilkårene for obligatorisk båtførerbevis. Se hva den nye ordningen innebærer for deg.

Nyttige håndbøker for skipperen

Norsk Maritimt Forlag utvider stadig tilbudet i nettbokhandelen. Nå kan du kjøpe nyttige og hendige oppslagsverk som tar liten plass og holder vann.

Vi har testet: Lettfattelig fra båtførerprøven.com

Det finnes stadig fler aktører som tilbyr båtførerprøven på nett. En av de bedre visuelle vi har testet er kurset fra båtførerprøven.com.

Sjøfartsdirektoratet innkaller til oppvaskmøte

De siste tre årene har det vært 54 kollisjoner mellom båter i norske farvann. Flere har mistet livet i ulykkene og nå innkaller Sjøfartsdirektoratet til oppvaskmøte, skriver Dagbladet idag.

30 omkom i fritidsbåtulykker

Totalt omkom 30 personer i fritidsbåtsulykker i 2008 – alle var menn.

Klar for litt hjernetrim en tirsdag morgen?

Har du tatt båtførerprøven? Eller velger du å klare du deg uten? Kanskje er det uansett på tide å repetere teorien. Redningsselskapet har nå lagt ut en ny båtførerquiz på sine hjemmesider.

Takker VHFen for livet

Båtlivs journalist Jan Hanchen Michelsen fikk ropt ”Mayday” over VHFen før familiens Viksund 750 Bravo sank på minutter i Bergen i dag.

Båtliv-journalist i forlis

Båtliv-journalist Jan Hanchen Michelsen var om bord i en 25-foter som sank på to og et halvt minutt ved Askøy i Bergen i dag. Alle fire om bord overlevde.

Kjørte fra politiet

Først da Kystvakten ble involvert i jakten stoppet 54-åringen frivillig. Sju og en halv time etter båtturen hadde han 2,18 i promille.  Nå har han fått sin dom.

Spesialtilbud for våre abonnenter

Båtførerprøven blir obligatorisk 1. mai 2010 og som vår abonnent får du nå 300 kroner i rabatt hos den Den store norske Båtførerprøven på livredd.no

Middelaldrende<br>stoppes oftest

&ndash; Verstingene i Indre Oslofjord er båtførere mellom 30 og 50 år, sier Roar Isaksen i havnepolitiet. 

De yngste skader mest

Tall fra forsikringsselskapet If viser at de yngste skader mest. Den nye båtførerprøven treffer dermed godt når alle under 30 år må ta lappen fra 2010.

Vil ha påbudt bruk av redningsvest

Bransjeorganisasjonen Norboat mener påbud om bruk av flytemidler er det beste virkemiddelet for å redusere antallet drukningsulykker her i landet.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen