Søk i arkivet

Båtliv

Alvorlig skadet etter grunnstøting

En mann er alvorlig skadet etter at en RIB kjørte på en Holme i Aust-Agder.

Tre mann reddet da seilbåt kantret utenfor Egersund

En leser tipset oss om en ulykke utenfor Jæren natt til 31. juli, da en båt på vei hjem etter en atlanterhavskryssing kantret i 11 meter høye bølger.

Mange søkte nødhavn, men noen hadde problemer i nattestormen

Båtfolket var stort sett godt forberedet og mange søkte nødhavn før nattestormen, men noen fikk også problemer, blant dem en av Seilas-redaksjonens medlemmer.

Måtte heise full båtfører om bord i redningshelikopteret

Etter å ha kjørt rett på et skjær i Kragerøskjærgården, la mannen seg til for å sove. Vitner varslet redningsskøyta som rykket ut, men mannen var ikke villig til å motta hjelp. Han var sterkt påseilet i følge politiet.

Båtpromillen øker

Båtfolk flest har godt alkovett når de er på sjøen. Likevel viser en ny undersøkelse at over 100.000 personer drikker alkohol også når de selv fører båt.

Hvor langt må jeg kjøre?

Tro hvor langt jeg må kjøre før båten flyter?

Brustad ønsker kjøreforbud til sjøs

Regjeringen foreslår at alle som begår grove lovbrudd i forbindelse med føring av fritidsbåt ilegges kjøreforbud i minimum ett år. Forslaget sendes nå til høring.

Brennende båt sank

 En større redningsaksjon er i gang ved Kvinnherad i Hordaland etter at en båt i full fyr sank.

Sank over natten

En uheldig motorbåteier på Askøy kan nok se langt etter en glad båtsommer. Natt til tirsdag sank båten hans ved Kollevåg, trolig grunnet feil på kjøleslangen.

Dystre tall for drukningsulykker

Alarmerende tall fra Norsk Folkehjelp viser at nordmenn virkelig må skjerpe seg i kampen mot drukningulykker.

Mye båtfyll i helgen

Omtrent annenhver båtfører som ble stoppet under en promilleaksjon i skjærgården rundt Langesund og Kragerø var ulovlig beruset.

Person savnet etter kræsj i stjålet båt

OPPDATERT: En båt har kjørt på land ved Lillesand. Politiet lette først etter en person, som ifølge båtsjåføren skulle ha stukket av. Søket er nå avsluttet.

Dramatisk sjøsetting

En Østfoldmann med tre mindreårige barn i bilen, klarte å redde seg i land etter at bilen deres sank når de skulle sette ut båten fra henger.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen