Søk i arkivet

Båtliv

Akselbåt med pod-følelse

Thrustere er til god hjelp når høye, tunge båter skal lirkes på plass i sidevind og sjø. Men foreløpig har de fleste eiere av båter med strak aksling måttet nøye seg med å se misunnelig på lettvint joystick-manøvrering der motor og thrustere spiller på lag.

Hvor kaldt er det egentlig?

Kjører du båt i kulda? Her er en liten oversikt over hvor mange effektive kuldegrader det blir, avhengig av hvor fort båten går, og vindhastigheten.

- Vi må prioritere sikkerhet i nødpeilesaken

Partiet Venstre mener Telenor Maritim Radio fullstendig misoppfatter utspillet i debatten om gebyrer på personlige nødpeilesendere (PLB).

-Venstre tar feil i nødpeilesaken

Telenor imøtegår Venstres utspill om gebyrer på nødpeilesendere. Det er ikke dyre lisenser knyttet opp mot EPIRB for den som har VHF-konsesjon.

Telenor legger om assistansetilbudet

Telenor Maritim Radios Sjøassistanse-pakke blir nedlagt fra nyttår. I stedet lover Telenor at service- og garantidelen skal bestå i nye former, knyttet mot VHF-lisensen.

18 dager for båtdrap

Tiltalte fikk strafferabatt grunnet treigt politiarbeid etter dødsulykken på Hitra i pinsen i fjor.

Reddet etter 50 dager i Stillehavet

Tre unggutter er funnet i live etter å ha levd på kokosnøtter og sjøfugl i nesten to måneder.

Redningsskøyte trenger frivillige

- Vi vil trenge mellom 20 og 30 personer fra Kragerø-distriktet som kan bemanne den nye redningsskøyta, forteller operativ leder i Redningsselskapets sjøredningskorps, Bente Asphaug til Telemark Arbeiderblad .

Bra å være liten redningsbåt

Rescuerunneren er et av Redningsselskapets nye redningsverktøy, som fungerer – også når en bro er for lav for redningsskøyta.

Mann savnet etter båtvelt utenfor Hvaler

En mann er savnet etter at en 17 fots skjærgårdsjeep skal ha kantret utenfor Vesterøy ved Hvaler i Østfold. Redningsselskapet har funnet båten med bunnen i været. Søket på sjøen ble avsluttet natt til fredag, og man konsentrerer seg nå om å lete langs land.

Risikerer 18 000 i bot etter fisketur

Karene hadde ulovlige hummerteiner i båten - og var på fisketur like ved et oppdrettsanlegg. Regningen kan bli temmelig stiv.

Rapport etter sjarkforlis: Sank med åpen luke

Statens Havarikommisjon har nå gransket ferdig en dødsulykke i mars i fjor. Sjarken «Lill-Anne» sank på få sekunder i kuling ved Meløy i Nordland og en mann fra Frøya omkom i forliset.

Reddet av skarpøyde fergefolk

To menn ble i 12-tiden i dag reddet av Strømstad-fergen «Color Viking» etter at en 20 fots sjark havarerte utenfor Tisler.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen