Søk i arkivet

Båtliv

Har vi blitt mer edruelige?

En meningsmåling blant båtførere viser at færre drikker mens de kjører båt. I alle fall er dette hva båtførene selv hevder.

Med robåt gjennom NV-passasjen

Det er ikke bare seilere som kjemper mot isen I Nordvestpassasjen i år. Franskmannen Mathieu Bonnier har prestert å ro fra Grønland og gjennom passasjen til Resolute i Canada.  

Båt på skjær i natt

Tre personer er skadet etter at en båt kjørte på et skjær i Raunefjorden i Hordaland like før klokken fire natt til lørdag.

Vrikking i Blindtarmen

Under havnefestivalen i Kragerø for to uker siden fikk vi gjennoppleve en gammel form for kyskultur - vrikking med pram.

Jolla til danskene funnet

Mannskapet om bord i en fritidsbåt har funnet det som trolig er jolla til de danske mennene som havarerte i Boknafjorden i Rogaland.

Fire savnet etter båtulykke

En båt med seks unge danske menn har gått rundt utenfor Mandal. Fire er fortsatt savnet etter ulykken, og ingen skal ha hatt redningsvest.

Store kontraster for Skagerekspedisjonen

Fra 11 sekundmeter og bølger i Skagerrak ble det vindstille i  Kattegat for snekke-ekspedisjonen fra Larvik til Århus.

Kystkulturdager på Lysøysund

Godt besøk, flott tema og sterkt fokus gjorde at Redningsselskapet i Trøndelag hadde fine dager på kystkulturdagene.

Dykkere utløser leteaksjoner

Skjødesløse dykkere har i sommer utløst leteaksjoner på Nordmøre, skriver Tidens Krav.

Snekkene trosset vind og bølger over Skagerrak

Elleve sekundmeter og bølger til tross, de to åpne snekkene kom seg uten problemer over Skagerrak. Se bildespesial fra overfarten.

14 kajakkpadlere i orkan ved Grønland

Seks turister ble reddet av selfangst-båt. Politiet frykter 14 kajakkpadlere har havnet midt i en orkan, ifølge TV2 nyhetene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vindstille i Karahavet

Værmeldingene slo til for seilerne i Nordøstpassasjen. Det er vindstille i Karahavet, men det er ingen grunn til å kaste bort bensin på påhengeren foreløpig.

Snekketuren over Skagerrak i gang

Det er varslet 11 sekundmeter, og vi er nå på vei over Skagerrak fra Langesund i to åpne snekker. Holder Skager 660 sjøegenskapene produsenten har så tro på?

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen