Søk i arkivet

Båtliv

-Venstre tar feil i nødpeilesaken

Telenor imøtegår Venstres utspill om gebyrer på nødpeilesendere. Det er ikke dyre lisenser knyttet opp mot EPIRB for den som har VHF-konsesjon.

Telenor legger om assistansetilbudet

Telenor Maritim Radios Sjøassistanse-pakke blir nedlagt fra nyttår. I stedet lover Telenor at service- og garantidelen skal bestå i nye former, knyttet mot VHF-lisensen.

18 dager for båtdrap

Tiltalte fikk strafferabatt grunnet treigt politiarbeid etter dødsulykken på Hitra i pinsen i fjor.

Reddet etter 50 dager i Stillehavet

Tre unggutter er funnet i live etter å ha levd på kokosnøtter og sjøfugl i nesten to måneder.

Redningsskøyte trenger frivillige

- Vi vil trenge mellom 20 og 30 personer fra Kragerø-distriktet som kan bemanne den nye redningsskøyta, forteller operativ leder i Redningsselskapets sjøredningskorps, Bente Asphaug til Telemark Arbeiderblad .

Bra å være liten redningsbåt

Rescuerunneren er et av Redningsselskapets nye redningsverktøy, som fungerer – også når en bro er for lav for redningsskøyta.

Mann savnet etter båtvelt utenfor Hvaler

En mann er savnet etter at en 17 fots skjærgårdsjeep skal ha kantret utenfor Vesterøy ved Hvaler i Østfold. Redningsselskapet har funnet båten med bunnen i været. Søket på sjøen ble avsluttet natt til fredag, og man konsentrerer seg nå om å lete langs land.

Risikerer 18 000 i bot etter fisketur

Karene hadde ulovlige hummerteiner i båten - og var på fisketur like ved et oppdrettsanlegg. Regningen kan bli temmelig stiv.

Rapport etter sjarkforlis: Sank med åpen luke

Statens Havarikommisjon har nå gransket ferdig en dødsulykke i mars i fjor. Sjarken «Lill-Anne» sank på få sekunder i kuling ved Meløy i Nordland og en mann fra Frøya omkom i forliset.

Reddet av skarpøyde fergefolk

To menn ble i 12-tiden i dag reddet av Strømstad-fergen «Color Viking» etter at en 20 fots sjark havarerte utenfor Tisler.

Luksusbåt havarerte på vei hjem fra messe

En Ferretti 470 som var utstilt på «Båter i Sjøen» i Bergen gikk i søndag kveld på et skjær ved Barmen i Nordfjord. Mannskapet ble reddet av redningsskøyten etter kort tid.

Hannah reddet norsk kvinne

En norsk kvinne kan takke havnevakt Hannah Billing for at en dramatisk hendelse i en båthavn ved Gøteborg endte godt.

Havari midt i byen

Ute på den flomstore Sava-elven, som renner gjennom den kroatiske hovedstaden Zagreb utspilte det seg søndag et redningsdrama for åpen scene.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen