Søk i arkivet

Båtliv

Færre båtuhell i sommer - flere i september

En fersk statistikk fra If forsikring viser at antallet rapporterte uhell med fritidsbåter i sommer var lavere enn i fjor. Tallene for september var derimot høyere enn i 2010.

Sauelokking utløste redningsasjon

De ropte på sauen på en øy, men i stedet kom politi, ambulanse og et Sea King-helikopter.

Goldfish uten skyld i dødsulykke

I dag ble rapporten etter dødsulykken med en militært RIB utenfor Holmestrand offentliggjort. En amerikansk statsborger døde, og flere ble lettere skadet. Rapporten konkluderer med at båtprodusenten ikke kan klandres for ulykken.

Som å hoppe etter Røkke og Gjelsten!

Foran meg har jeg et enormt ”panser”, bak meg en kraftpakke som skal gjøre denne dagen helt unik på sjøen. For første gang skal jeg få muligheten til å kjøre en båt som går nesten 300 kilometer i timen. Se film!

Mangler ressurser

Svaret på hvorfor fritidsbåtulykker ikke etterforskes av Havarikommisjonen skuffer generalsektretær i KNBF Reidar Kjelsrud.

«Indian summer» ga uhyggelige overskrifter

Helgen bød på uvanlig høye temperaturer over store deler av landet. Men overgangen fra september til oktober ble også preget av flere alvorlige ulykker med fritidsbåter.

Tøff sommer for Redningsselskapets mannskaper

Over 3300 båter måtte ha hjelp av Redningsselskapet i årets sommermåneder.  

- Havarikommisjonen må også granske fritidsbåtulykker

Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) ønsker at Havarikommisjonen hyppigere kommer på banen i etterforskningen av fritidsbåtulykker.  

Henla saken etter dødsulykke

Politiet har henlagt saken etter at en mann omkom da Forsvaret skulle demonstrere en RIB utenfor Holmestrand i mai i fjor.

Hardt ut mot stepskrog

Kongelig Norsk Båtforbund går hardt ut mot at Hydrolift og Goldfish fremstiller stepskrog som trygge og sikre. Forbundet har tatt til orde for å innføre obligatorisk opplæring for raske fritidsbåter.

Debatt om steppet skrog

Gjennom to artikler har Teknisk Ukeblad sett på steppet skrog, der det er forskjellige meninger, både om steppet skrog og kvalitetskrav til CE-merking. Hva mener du, og hva er din erfaring?

Alt om CE-merking

Du skal kjøpe båt, eller leser en båttest, og som oftest kan du også lese båtens CE-sertifisering. Men hva betyr klassifiseringen mellom A og D? Her er oversikten!

Seiler berget etter grunnstøtning

Mannen som var savnet utenfor Rauer er funnet i god behold.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen