Søk i arkivet

Båtliv

Norskutviklet simulator for hurtigbåttrening

Kongsberg Maritime ønsker nå å tilby sin hurtigbåtsimulator for sivilt bruk. Kanskje en ide å plukke opp for Sjøfartsdirektoratet, som i forrige uke foreslo obligatorisk hurtigbåtsertifikat for å bedre sikkerheten til sjøs for fritidsbåtfolket.

Nye påbud og regler for fritidsbåtfolket

Påbud om vest, strengere promillegrense og en mer ensartet fartsbegrensning i skjærgården, kan bli resultatet om tilrådningene fra Sjøfartsdirektoratets arbeidsgruppe blir fulgt opp av regjeringen.

Starter nytt søk idag

Etter resultatløs leting igår etter mannen som falt i sjøen fra båt natt til mandag, vil man sette igang ny leting idag fra 0800 tiden.

Mann savnet etter båtuhell ved Florø

En mann er meldt savnet etter at han falt ut av fritidsbåten sin ved 0400 tiden idag. Kamerat meldte fra til politiet.

Fikk slepeoppdrag på jomfruturen

Et VHF-anrop i Sandnessjøen sørget for at den nye ambulansebåten "Eyr Ytterholmen" fikk et helt annet oppdrag enn tiltenkt på vei til sin nye hjemhavn.

Ramsalt stund på Norsk Maritimt Museum

Arild Einar Syvertsen er fra Halden og har tidligere jobbet som sjømann. Han er nå statslos i Kystverket, men han har også rukket å skrive en bok om skipshistorier. Søndag 12. Februar kl 14 vil han fortelle fra boken i NMMs lokaler på Bygdøy.

Ror over Atlanterhavet

Emil Eide Eriksen (26) og Trond Bratland Erichsen (29 har kun tre dager igjen før de når Barbados etter to måneders rotur over Atlanterhavet.

Færre svensker tar båtlappen

Det er ikke bare i Norge man bekrymrer seg over det lave antallet frtidsbåtførere- og eiere som avlegger båtførerprøven. Færre og færre tar båtførerprøven også i Sverige, skriver dagensbatliv.se.

Redningsskøytene med økt aktivitet i fjor

Redningsskøytene har hatt over hundre flere oppdrag i fjor i forhold til 2010. 67 fartøy er berget fra å gå ned, og 12 mennesker er reddet fra å drukne/omkomme.

Ramsalte spill som gir deg kunnskap

Kunnskap om sjøen på en morsom og utfordrende måte. Spill deg klokere med Blue Riband, Båtbingo eller Båtquiz.

Ulykkestallene går rett vei

Aldri tidligere har det blitt registrert så få drukningsulykker som i 2011.  

Sjømannskap: Når mørket faller på, blir sjøen veldig farlig

Hvem skulle tro at jeg skulle føre en båt i 25 knop en bekmørk novembernatt fra Oslo til Moss. Under kyndig veiledning, og med god hjelp av en sidemannen som navigatør, pluss sjøkart, fyrsektorer, ledsmarkeringer, radar og plotter, ble det jaggu kveldsmat i Moss gitt.

Sjømannskap: Lær å mestre fart!

Hvordan kjører du båten i større fart i urolig sjø? Instruktør Andreas Isaksson i Spectre Marine holder fartskurs for profesjonelle båtførere rundt i hele verden, og deler sin kunnskap med Båtlivs lesere.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen