Søk i arkivet

Båtliv

Reddet to båter på to timer

Da redningsskøyta "Ryfylke" kom tauende med en kabincruiser på slep, oppdaget de en drivende tresnekke med en person om bord.

Stjal båt og fyllekjørte

Ansatte i Sjøforsvaret fikk i  kontroll på en beruset båttyv i Horten.

– Urimelig vannscooter-praksis

Når disse to karene er enige er det noe riktig galt. –  Praksisen av lovverket om vannscooter er urimelig, sier Hallgeir Langeland (SV) og Bård Hoksrud (Frp).

iSailor med AIS

En av de beste kart-appene for iPad blir enda bedre.

Her havarerer han for 15. gang!

- Vær så snill, kamerat, gi deg nå! Omtrent slik lyder bønnen fra engelske redningsfolk etter at en båteier mandag havarerte for 15. gang!

Opphever vannscooter-forbudet, men...

Miljøverndepartementet vil oppheve vannscooterforbudet, men ønsker fortsatt de små båtene langt til havs.

Til kai med stil i sommer

Båtferie er herlig, men ikke alle gleder seg til å fortøye i en ny havn. Her gir vi noen tips til hvordan man kan fortøye med stil uten baugpropell.

Båtfolkets uskrevne lover

De fleste båtfolk gir gjerne en hjelpende hånd til naboen i havnen og viser hensyn til naboene, mens andre skaper misnøye fordi de ikke kan de uskrevne reglene om takt og tone på sjøen og i gjestehavnene.

Unngå brann om bord

Hver uke i fjor brant det i snitt opp fem fritidsbåter i Norge. Godt vedlikehold og riktig bruk av utstyr reduserer risikoen for brann etter som båten blir eldre.

Mange grunner til at «Titanic» sank

I gamle dager fikk ikke kvinner være med om bord i båter – det betød ulykke. Hvis kvinnen i tillegg hadde rødt hår, bar ryggsekk, hadde med blomster, og var utdannet frisør eller prest, var det nærmest ensbetydende med havari. Hvordan dukket disse kuriøse ideene opp?

Forsikringsselskapene krever papirkart

Kartplotter og digitale kart på telefon og tablet er forlengst blitt allemannseie. Er tiden inne for å sende papirkartene til gjenvinning? Nei, sier forsikringsselskapene og ekspertene.

Svenskene vil ha splittflagg

Medlemmer av KNS i Norge og Konglig Dansk Yacht Club kan imponere med orlogsflagg på hekken. Denne muligheten har ikke svenskene hatt før nå.

Strikt straff for hjelpsom passasjer

Ikke hjelp skipperen med roret om du har drukket. Det kan gi solid straff.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen