Søk i arkivet

Mislykket berging

Båten har havarert på lekyst, og bergingsbåten gjør galt verre. Se video.

Marerittet for mange er å miste motorkraft nær lekyst, det vil si når vind og bølger skyver deg inn mot land. Videoen viser en motorbåt som har havnet i steinene ved Sitges, sør for Barcelona i Spania.

Bølgene slenger båten mot klippene, hvor den blir liggende å hugge, inntil bergingsmannskap får fortøyd en trose i baugen av havaristen og slept den av med en bergingsbåt. Når mannskapet forlater en synkende båt, overlater de også verdiene til bergingsmannskapet, men denne gangen gikk ikke bergingsaksjonen bra. 

Videoer er et trist syn, og en påminnelse om både å ha drivanker og VHF-radio om bord i sommer. Motorstopp kan forekomme, og særlig i dårlig vær når rusk kan havne i filtrene eller motoren suger luft på grunn av slingring, og da gjelder å få stanset avdriften og påkalt hjelp raskest mulig.

Les ogs: Ta sikkerheten på alvor (for abonnenter)

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen