Søk i arkivet

RASTE FORBI: ? Farten må ha vært 130 kilometer i timen, eller mer.
RASTE FORBI: ? Farten må ha vært 130 kilometer i timen, eller mer. Foto:

– Farten var trolig 130 kilometer i timen

Ekteparet Kjølner ble forbikjørt av en bil med båt på hengeren da de selv lå i 110 kilometer i timen på E18. Se video.

Se video nederst i artikkelen

Krimforfatteren Lene Lauritsen Kjølner fra Tønsberg dro fram mobilen, da hun satt på med ektemannen Per Fredrik Kjølner på E18, på vei til krimfestival på Torp i Vestfold. Ekteparet trodde knapt sine egne øyne da de en bil med henger raste forbi dem.

– Kjempefart

– Jeg snudde meg akkurat da den kjørte forbi, og oppdaget at det var en henger med kjempefart. Og føreren satt i mobilen, sier Lene Lauritsen Kjølner til Båtliv.

– Vi lå akkurat på fartsgrensen, som er 110 kilometer på denne strekningen. Da han passerte oss antar jeg at farten var 130 kilometer i timen. Men det kan ha vært mer, fortsetter krimforfatteren. Hun ser ikke ser bort fra at dette også kan gi inspirasjon i en fremtidig bok.

Lauritsen Kjølner la ut videoen på sin egen Facebookside. Videoen kan du se nederst i artikkelen.

Maksfart er 80

Hengerreglene er klare når det gjelder fart. Har hengeren bremser er det ikke lov å kjøre raskere enn 80 kilometer i timen, selv om man kjører på en vei som tillater 110 kilometer i timen. Det vil si at bil og henger i dette tilfellet har kjørt 50 kilometer i timen over fartsgrensen, hvis farten var 130 kilometer i timen.

LES OGSÅ: Guide i sertifikatjungelen

Hvis tilhengeren ikke har bremser er den maksimalt tillatte fartsgrensen 60 kilometer i timen.

Se video:

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen