Søk i arkivet

NÆRT PÅ: Tre fiskere reddet trolig livet med å hoppe ut i det kalde vannet.
NÆRT PÅ: Tre fiskere reddet trolig livet med å hoppe ut i det kalde vannet.

Krever 2,9 millioner kroner etter dette kræsjet

Mener føreren var opptatt med mobilen.

Flere fiskere måtte over bord da en annen, og en langt større motorbåt kom kjørende i full fart mot dem. I et kort desperat forsøk prøvde de å vinke og gjøre båtføreren oppmerksom på hva han var på vei mot. Hendelsen skjedde på Columbia River i delstaten Oregon i USA.

LES OGSÅ: Denne båten har Audi-interiør

Et Gopro-kamera som var satt opp filmet hele hendelsen, og filmklippet viser dette dramatiske øyeblikket, der de roper ut «Herre Gud» før de måtte hoppe over bord. De kom fra hendelsen med minimale skader. Det meldes om en skadet ankel  og hodesmerter. Filmen har gått som en farsott på sosiale medier, og er sett av mange millioner etter at den ble publisert 17. januar.

LES OGSÅ: Disse båtene søkes det mest etter på Finn

Bryan Masess som var en av fiskerne om bord har ifølge The Telegraph fremmet et erstatnigskrav på 372.000 dollar, rundt om regnet 2,9 millioner kroner. Erstatningskravet kommer etter at den 75 år gamle båtføreren skyldte på at han ikke kunne se over instrumentboret da båten lå i halvplan. Bryan Masses mener derimot at båtføreren satt med mobildelefonen da ulykken inntraff. I Oregon er det ingen lover som forbyr bruk av mobiltelefon for båtførere, men derimot er det lovpålagt at man skal kjøre med aktsomhet. Etterforskerne av henfelsen mener at om de tre om bord ikke hadde hoppet ville de blitt drept eller alvorlig skadet.

Se videoen:

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen