Søk i arkivet

GEDIGEN VINTERTORSK: Hele 25,8kg fra Nappesund i Lofoten. Den enorme kveitejiggen Big Bob fra Westin, ser ut som en brisling i kjeften på denne karen!
GEDIGEN VINTERTORSK: Hele 25,8kg fra Nappesund i Lofoten. Den enorme kveitejiggen Big Bob fra Westin, ser ut som en brisling i kjeften på denne karen! Foto:

JULETORSKFang jul- og vintertorsken

I likhet med å hugge eget juletre, er det noe helt spesielt å dekke julebordet med egenfisket torsk. Slik fanger du havets hvite gull.

Så tidlig som på 1500 -tallet har juletorsken vært et fast innslag som festmat i julen. Da vi en gang bekjente oss til den katolske kirken, og fisk var påbudt å spise i hele desember, har de fleste som kunne få tak i torsk foretrukket den rene og maritime smaken torsken gir. Avhengig av landsdel, så ble torsken servert saltet, tørket eller lutet om den ikke ble spist som sørlendingene ville ha den - helt fersk. Fisken skulle være...

Ønsker du å lese mer? Logg inn eller velg et abonnement:

Prøv oss gratis i en måned
Prøv oss gratis i en måned
kr 0
    • Tilbudet omfatter samtlige Pluss-saker, digitale utgaver av Båtliv siden 2006 i AppStore og Google Play.
    • Nyhetsoppsummering på mail to ganger i uken.
    • Fornyes som digitalt månedsabonnement etter gratisperioden.
     Les mer
Digitalt månedsabonnement
Digitalt månedsabonnement
kr 49/mnd
    • Tilbudet omfatter samtlige Pluss-saker, digitale utgaver av Båtliv siden 2006 i AppStore og Google Play.
    • Nyhetsoppsummering på mail to ganger i uken.
    • Gjelder en måned ad gangen og fornyes automatisk.
     Les mer
Digitalt årsabonnement
Digitalt årsabonnement
kr 495
  •  

    • Tilbudet omfatter samtlige Pluss-saker, digitale utgaver av Båtliv siden 2006 i AppStore og Google Play.
    • Nyhetsoppsummering på mail to ganger i uken.
     Les mer
Båtliv magasin + Digital
Båtliv magasin + Digital
kr 745
    • 6 utgaver av Båtliv levert hjem til deg i postkassen
    • Tilgang til samtlige Pluss-saker og digitale utgaver av Båtliv siden 2006 i AppStore og Google Play.
    • Nyhetsoppsummering på mail to ganger i uken.
     Les mer

Ønsker du papirutgaven? Se hele utvalget av abonnement.

Gå til toppen