Søk i arkivet

MEDICO: I en akutt situasjon kan du kalle opp kystradiostasjonen på kanal 16 og starte sendingen med «PAN PAN MEDICO» (3 ganger).
MEDICO: I en akutt situasjon kan du kalle opp kystradiostasjonen på kanal 16 og starte sendingen med «PAN PAN MEDICO» (3 ganger). Foto:

Travelt for kystradioene

Kystradioene har fått rekordmange oppkallinger om assistanse i sommer, viser ferske tall.

Antallet båtfolk som kaller opp kystradioene for å få hjelp, vokser kraftig. Båtliv har fått tilgang til fersk statistikk som viser at det var kystradioene formidlet 1454 assistanser i juli i år. Dette er en økning på 22 prosent i forhold til samme periode i fjor. Og i juni var det nesten en dobling i antallet henvendelser om hjelp i forhold til juni i fjor.

Motor- og girproblemer utgjør størst antall henvendelser. Dernest følger grunnstøtinger. Leder av kystradioen, Tore M. Nygaard, mener veksten skyldes flere forhold. Èn forklaring er at både Kystradioen og Redningsselskapet har markedsført tilbudet om å bruke Kystradioen for å be om hjelp.

LEDERE: Tore Nygaard (til venstre) er leder for alle de fem kystradiostasjonene i Norge, mens Bjørn Christer Olsen er øverste sjef ved Rogaland Radio.
LEDERE: Tore Nygaard (til venstre) er leder for alle de fem kystradiostasjonene i Norge, mens Bjørn Christer Olsen er øverste sjef ved Rogaland Radio.
Foto: Morten Jensen

– Det kan også være at nedturen i norsk økonomi gjør at flere nå ferierer med båt i nærområdet i stedet for å reise til Syden, sier Nygaard. Antallet festivaler langs kysten er i vekst, og dette bidrar også til økt båtbruk og flere dagsturer.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen