Søk i arkivet

SANK: I pinsen gikk det galt utenfor Lista for en Sunseeker Predator 60.
SANK: I pinsen gikk det galt utenfor Lista for en Sunseeker Predator 60. Foto:

Hever ikke vraket

Forsikringsselskapet Tryg vil ikke heve Sunseekeren som sank i pinsen.

–      ­Vi vil betale ut erstatningen for båtens forsikringsverdi, og kommer ikke til å hente opp vraket fra der det nå ligger på 350 meters dyp, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring.

 Båtliv har skrevet om den 62-fot lange flybridgebåten som sank i sterk kuling vest for Lista i pinsen. Forsikringsselskapet har fått en grundig redegjørelse fra båteier og takstmann, som forklarer hendelsesforløpet.

Les også: Alle opp på flybridgen!

Kyndig

–      Heldigvis var det en kyndig skipper om bord. Han gjorde alt riktig i nødsituasjonen, og livene til alle om bord ble berget, sier Irgens, som berømmer båteier for å ha kontaktet Redningsselskapet umiddelbart etter at motorproblemene oppstod, og for å ha håndtert den påfølgende krisen med å gå i livflåten.

 Den siste tiden har KNBF ivret for gransking av fritidsbåtulykker, slik det er vanlig med ulykker i nyttetrafikken. Irgens støtter et slikt forslag. Det vil gi innsikt i hver enkelt hendelse, og bidra til en kunnskapsbase til hjelp i forebyggende arbeide.

 

En Sunseeker Manhattan 62 under navnet

En Sunseeker Manhattan 62 under navnet "Sea Princess" sank utenfor Lista i pinsen. Den blir ikke hevet.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen